O-STA

Kickboxing - Smole odlično začel evropsko prvenstvo

Gregor Smole, reprezentant KBZS in član Yaksha Combat Teama iz Vogrskega, ki ga na Evropskem prvenstvu v kickboxingu mednarodne organizacije WAKO v španskem Bilbau spremlja klubski trener Dario Grilanc, je odlično začel tekmovanje. V osmini finala discipline K-1r, je v izjemno konkurenčni kategoriji do 75kg s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 ugnal Rusa Aslana Oustarkahanova, ki zastopa Francijo.

"Na takšnem turnirju je najtežje to, da za konkretnega nasprotnika zveš le dan pred borbo," pojasnjuje Grilanc. Zato je osnova dobra fizična pripravljenost, vnaprej se pripravi določene tehnične osnove, medtem ko je potrebno taktiko in kombinatoriko uigrati v najkrajšem času.

Gregor je tako borbo s precej višjim borcem začel počasi in previdno. Že kmalu pa je skrajšal razdaljo in skozi borbo stopnjeval ritem, ki mu nasprotnik ni zmogel slediti, tako da je bil po seriji udarcev v telo v tretji rundi francoski tekmovalec že na meji predčasne prekinitve dvoboja.

Jutri Smoleta v četrtfinalu finalu čaka obračun z dobrim znancem profesionalnih K-1 turnirjev, z izkušenim Turkom Ademom Bozkutom, ki ima za sabo že čez 300 dvobojev. Grega v borbo, ki ga lahko postavi med dobitnike medalj, odhaja z odlično spodbudo in kar je najpomembnejše, brez poškodb.