O-STA

ZMAGOVALCI "ROCK & WALK SLOVENIA 2014" NA ŠTUDENTSKI ARENI

(Ljubljana, 22.10.2014) - V okviru Študentske arene 2014, se bo jutri, 23.10.2014 ob 17. uri predstavila skupina PYROXENE, zmagovalka prvega vseslovenskega natečaja ROCK & WALK SLOVENIA 2014, ki ga je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v okviru Uličnega festivala in Evropskega dneva brez avtomobila 22.9.2014, organiziralo društvo Planet Zemlja.

Z natečajem je organizator opozarjal na pomen ozaveščenosti vseh segmentov družbe. Zmagovalna skupina je po nastopu povedala tudi nekaj o svoji ekološki ozaveščenosti:

"Zemljina onesnaženost je dandanes kar velik problem. S konstantnim nabiranjem odpadkov, izpušnimi plini ter nasploh nekorektnim odnosom do okolja, smo ljudje korenito posegli v ekosistem v katerem živimo.

Glasbena skupina Pyroxene se zaveda pomena varovanja okolja. Na vaje ne hodimo z osebnimi avtomobili, raje se poslužimo, kadar je nujno, javnega prometa. Ko je lepo vreme se do bunkerja v katerem vadimo, najraje sprehodimo. Na koncerte se vozimo samo z enim avtom, da pazimo na izpuste plinov. En član skupine se odloča za nakup električnega osebnega vozila.

Tudi ko bomo slavni bomo skrbeli za naravo ter okolje, takrat verjetno še bolj kot sedaj. Z večjo prepoznavnostjo bi promovirali tudi ekološko ozaveščenost in življenjski slog, prijazen naravi."

O SKUPINI PYROXENE:

Skupina Pyroxene je nastala 27. decembra 2011. Danes skupino sestavljajo: Kristjan Hacin (solo kitarist), Andraž Kumar (ritem kitara), Mate Hrovat (bass kitara), Jan Tehovnik (vokal) in Domen Cizej (bobni).

Skupina ima repertoar, ki zajema vse od elementov bluesa do metala. Združujejo najboljše iz vseh časov rock'n'rolla, čeprav sami pravijo, da je njihova zvrst glasbe solid metal. Imajo 11 avtorskih del, igrajo pa tudi priredbe.

Z letom 2012 so začeli s prvo koncertno sezono v kateri so imeli 9 koncertov; na Metelkovi, na Motozboru v Vinici, Kongresnem trgu,... ter kot predskupina Elvis Jackson v MKC Komplexu na Koroškem.

Isto leto so Pyroxene nastopili na internetnem radiu Radio Turk ter začeli s stranskim projektom v sodelovanju s Centrom aktivnosti Fužine. Naslednje leto so nastopili na avdiciji za Vičstock v Cirkusu, Turkstivalu, Rocknroll Požrtiji ter na drugih koncertih po Ljubljani ter Sloveniji.

Leta 2014 imajo mladi fantje v načrtu posneti EP ter kasneje še ploščo. Julija 2014 se odpravljajo na turnejo po bivši Jugi z bendom Portmanteau.

link:

http://www.youtube.com/user/PyroxeneBand/videos

Kontakt:

pyroxeneband@gmail.com

tel.: - Andraž 070/346 512

- Kristjan 041/725 334

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo.
Fotografijo skupine lahko uporabite brez omejitev avtorskih pravic.

www.planet-zemlja.org

Ker nam ni vseeno!

--
www.planet-zemlja.org
www.eko-generacija.org
Ker nam ni vseeno!