O-STA

Kickboxing - Na tatamije EP v Mariboru danes 12 slovenskih borcev

V Mariboru, kjer se med 15. in 22. novembrom odvija evropsko prvenstvo v kickboxingu za člane združenja WAKO, se danes odvija uradna otvoritev in s tem tudi prve borbe za 27 članov slovenske reprezentance.

Včerajšnji žreb je določil, da se danes se na tatamije v obračune osmine finala podaja 12 naših borcev in bork. Izmed Slovencev bo tekmovanje prvi začel Tilen Zajc, in sicer v Point Fightu do 74 kg. Morda ima pred sabo, vsaj na papirju največji izziv Jaka Hudales, ki ga v disciplini Point Fight že v prvem krogu tekmovanja čaka favorit kategorije do 79 kg, Italijan, Marco Nordio.

Finalne borbe se bodo odvijale v petek in soboto. Petkov in sobotni večer pa bosta rezervirana tudi za poseben finalni gala šov, v katerem si bodo gledalci lahko ogledali najbolj zanimive boje prvenstva in ob tem uživali tudi v atraktivnem spremljevalnem programu.

Skupno število udeleženk in udeležencev letošnjega evropskega prvenstva je nekaj več kot 700, udeleženci pa v Maribor prihajajo iz 35 evropskih držav.