O-STA

Kickboxing - Na EP v Mariboru se danes v boj za odličja podaja 19 slovenskih borcev

Na evropskem članskem prvenstvu združenja WAKO, ki se ta teden do sobote odvija v mariborski dvorani Tabor, sodeluje okrog 800 tekmovalcev in njihovih trenerjev iz 35 držav. Včeraj je na borišča stopilo 12 od skupaj 27 slovenskih reprezentantov in reprezentantk. Štirje med njimi so se prebili v četrtfinale evropskega prvenstva.

Tilen Zajc je v Point Fightu, v kategoriji do 74 kg, bil v taktični borbi prepričljivo boljši od odličnega Rusa Alexandra Tonkacheva in s tem ponovno potrdil svojo kandidaturo za najvišja mesta na tem turnirju. V četrtfinale prvenstva se je v kategoriji do 89 kg z zmago nad Čehom Lukasom Sebo prebil tudi Erik Zorn.

Uspešna sta bila tudi dva domačina. Sven Šincek je v Light Contactu, v konkurenci do 74 kg, nadvladal za glavo višjega Poljaka Piotra Owczarzaka. Podobno se je odrezal tudi Grega Rudolf, ki je v Kick Lightu, v kategoriji do 69 kg, ugnal Bolgara Karabelyova. Rudolf je navdušil domačo publiko, sam pa s svojo predstavo ni bil povsem zadovoljen: "Led je prebit, gremo dalje! Zadovoljen sem z zmago, vendar imam še kar nekaj rezerv." Grega je v ostri in izjemno dinamični borbi staknil tudi lažjo poškodbo mečne mišice, a ta ne bo ovira za četrtfinalni obračun s poljskim nasprotnikom.

Danes se v četrtfinalne obračune in s tem neposreden boj za medalje podaja 19 slovenskih reprezentantov in reprezentantk. Kot prvi bo v disciplini Light Contact, v kategoriji do 69 kg, ob 10. uri na borišče mariborske dvorane Tabor stopil domačin, Nejc Gazvoda, nosilec srebrnega odličja lanskoletnega svetovnega prvenstva.

Finalne borbe se bodo odvijale v petek in soboto. Petkov in sobotni večer pa bosta rezervirana tudi za poseben finalni gala šov, v katerem si bodo gledalci lahko ogledali najbolj zanimive boje prvenstva in ob tem uživali tudi v atraktivnem spremljevalnem programu. Vstopnine ni.