O-STA

Kickboxing - Slovenci s petimi finalisti na evropskem prvenstvu v Mariboru

Na evropskem članskem prvenstvu združenja WAKO, ki se ta teden odvija v mariborski dvorani Tabor, so si slovenski borci zagotovili pet vstopnic v veliki finale prvenstva in sedem odličij.

Jutri bodo naslov evropskega prvaka v disciplini light-contact tako naskakovali Sven Šinček, v kategoriji do 74 kg, Nejc Gazvoda (do 69 kg) in David Žibrat (do 89 kg), medtem ko si je Jani Lorber v kategoriji do 79, kljub nesrečnem porazu v sklepnem delu dvoboja, že zagotovil bronasto medaljo.

V disciplini kick-light se je po zmagi nad ruskim nasprotnikom v finale uvrstil še en ljubljenec domačega občinstva, Grega Rudolf (do 69 kg). Po polfinalnem porazu Tilna Zajca bo v disciplini point-fight v konkurenci do 94 kk slovenske barve zastopal Admir Sinanbegovič.

Na tekmovanju sodeluje okrog 800 tekmovalcev in njihovih trenerjev iz 35 držav. Finalne borbe se bodo odvijale v petek in soboto. Petkov in sobotni večer pa bosta rezervirana tudi za poseben finalni gala šov, v katerem si bodo gledalci lahko ogledali najbolj zanimive boje prvenstva in ob tem uživali tudi v atraktivnem spremljevalnem programu. KONTAKT:
Tadej Cotič
Tiskovni predstvnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si