O-STA

Kickboxing - Mladi Slovenci odlični v Avstriji

Minulo soboto se je v Murztalu na avstrijskem Štajerskem odvil mednarodni kickboxing turnir "Alpe Adria", izključno namenjen mlajšim kategorijam tekmovalcev, kjer je sodelovalo 175 tekmovalcev iz 18 avstrijskih, madžarskih in slovenskih klubov. Slovenske barve so na tekmovanju zastopali člani Kluba borilnih veščin Ptuj in izlaškega Pon Do Kwana ter s šestimi prvimi, tremi drugimi in petimi tretjimi mesti pustili odmeven pečat na turnirju.

Oboji so bili najuspešnejši v disciplini point-fight, kjer je med dečki starosti do 10 let v kategoriji do 28 kg 1. mesto osvojil Izlačan Tomi Sešlar, medtem ko so bili v kategoriji nad 32 kg z drugim mestom Tilna Repine ter tretjim mestom Aneja Pivca in Jana Lenarta uspešni Ptujčani. Klubski uspeh je s prvim mestom med deklicami v kategoriji do 32 kg zaokrožila Staša Štern.

Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra kategorije nad 47 kg med kadeti starosti do 13 let se je povzpel še en Ptujčan Dominik Ljubec, stopničko niže mu je z 2. mestom tam družbo delal klubski kolega Niko Ritlop, medtem ko je v isti starostni diviziji, a v kategoriji do 42 kg po bronu posegel Izlačan Luka Gračner. Enako uspešna sta bila med mlajšimi kadeti še dva pon do kwanovca, Špela Borštner v kategoriji do 50 kg in Žan Ferme (do 52 kg).

Drugo izlaško zlato na turnirju je v konkurenci starejših kadetov (do 63 kg) priboril Aleksander Maselj in svoj uspeh zaokrožil še z drugim mestom v kategoriji do 57 kg.

V point-fightu je v konkurenci mladincev do 19 let bil v kategoriji do 74 kg stopničko nad vso konkurenco tudi Ptujčan Gašper Mlakar Valentin, medtem ko je, pravtako mladinec, Vito Čurin v disciplini light-contact (do 79 kg) zagotovil še četrto zmagovalno stopničko za ptujski klub.