O-STA

Kickboxing - Na Croatia Open odlična dekleta

Na odprtem prvenstvu Hrvaške, ki se je minuli vikend odvilo v Makarski, so se še posebej izkazala dekleta, ki so osvojila tri prva mesta.

Na za mnoge naše tekmovalce zadnji letošnji tekmovalni preizkušnji, sta se že v soboto v point fightu izkazali Lara Vuzem Vajda (KBV Ptuj) in Tina Baloh (Pon Do Kwan Zagorje). Aktualna svetovna prvakinja Lara je med mlajšimi kadetinjami v kategoriji do 42 kg prepričljivo slavila z najvišje stopničke, uspeh pa kronala še z drugim mestom v konkurenci do 47 kg.

Podobno se je izkazala tudi Zagorjanka Tina Baloh, ki je najprej slavila končno zmago med starejšimi kadetinjami kategorije do 60 kg, kasneje pa uspehu dodala še drugo mesto v mladinski konkurenci.

Uspešno bero deklet je v nedeljo v light contactu z zmago med mladinkami v kategoriji do 60 kg dopolnila še Maja Črešnjovnjak iz murskosoboškega Power Kicka, ki je tako kot njene predhodnice uspehu dodala še drugo mesto v kategoriji do 65 kg.

Na odprtem prvenstvu Hrvaške, ki je leto potekalo v osrčju Dalmacije, je sodelovalo 568 borcev iz 70 klubov iz 10 držav, med njimi tudi, poleg že omenjenih, člani slovenski klubov Budokai iz Nove Gorice, izlaškega Pon Do Kwana, ljubljanskega Geparda, Kluba borilnih veščin Ormož, Kluba tajskega boksa iz Krškega in Yaksha combat teama iz Vogrskega, ki so dosegli več drugih in tretjih mest.