O-STA

OBVESTILO O DOGODKU

V prostorih Uradnega lista Republike Slovenije na Dunajski cesti 167 je v sredo, 17. decembra 2014, potekala predstavitev knjige Kako do službe, ki so jo izdali pri založbi Uradnega lista. Avtorica knjige mag. Tamara Guzelj je predstavila vsebino knjige in naštela, komu je knjiga namenjena. Poudarila je, da delovna mesta so, samo poiskati jih je treba znati. Na kratko je opisala metode iskanja službe, ki so danes drugačne, kot so bile še pred nekaj leti, saj na iskanje dela in zaposlovanje danes močno vplivajo tako recesija kot izjemen tehnološki napredek. Opozorila je zlasti na velik pomen družabnih omrežij pri iskanju službe in ponazorila, zakaj je tako zelo pomembno, da so iskalci zaposlitve aktivni tako na družabnih omrežjih, kot je LinkedIn, kot na svetovnem spletu.

Nato se je avtorica posvetila vprašanju, zakaj bi delodajalec zaposlil ravno vas. Pojasnila je, kaj ob enaki strokovni usposobljenosti ločuje uspešne iskalce zaposlitve od tistih, ki so neuspešni. Pri tem je zelo pomembno predvsem to, kako kandidati nastopijo na zaposlitvenem razgovoru. Večkrat je poudarila, da službe ne dobi vedno najbolj strokovno usposobljen kandidat, temveč jo dobi tisti, ki se zna predstaviti kot najboljši za delodajalca. Pri tem je izpostavila izjemen pomen znanja o komunikaciji, tako verbalni kot neverbalni.

V priročniku Kako do službe avtorica poziva iskalce zaposlitve, naj vzamejo usodo v svoje roke, pri tem pa jih s preprostimi in praktičnimi napotki vodi na poti do želene zaposlitve.

Več o knjigi si lahko ogledate na naši spletni strani http://www.uradni-list.si/zalozba.