O-STA

Nov uspeh slovenskega interneta

WLW - Wer liefert Was? sklenil partnerstvo z Najdi.si

WLW - Wer liefert was? evropska družba za gospodarske informacije bo svojo prisotnost na slovenskem trgu krepila s pomočjo strateške povezave s slovenskim iskalnikom Najdi.si. Gre za enega prvih in največjih mednarodnih poslov na področju spletnega oglaševanja v Sloveniji. Posel temelji na izkoriščanju nove napredne spletne oglaševalske metode - t.i. "deep integration" in sponzorirane povezave, ki jo v Sloveniji po vzoru največjih tujih svetovnih iskalnikov omogoča Najdi.si.

WLW - Wer liefert was?, eden vodilnih ponudnikov poslovnih informacij v segmentu B2B, ki podjetnikom omogočajo uspešno trženje v mednarodnih in lokalnih okvirih po vsej Evropi ter razvija moderna spletna orodja (e- tržnica) za potrebe gospodarstva, je vzpostavil za slovensko jezikovno področje novo sodelavo, imenovano "deep integration". WLW je po vzpostavitvi sodelave z največjim svetovnim iskalnikom Google v slovenščini septembra lanskega leta v februarju 2003 z vodilnim slovenskim spletnim iskalnikom Najdi.si integriral del svoje baze 46.000 proizvodov in storitev. Tako je uporabnikom Najdi.si omogočen neposreden in sodoben dostop do baze več kot 400.000 podjetij s svojimi proizvodi in storitvami. WLW je v letu 2002 imel več kot dvanajst milijonov uporabnikov. Za nastop na iskalniku Najdi.si so se po besedah direktorja družbe za Slovenijo Sama Krivica odločili, ker " �... je Najdi.si od prvih pogovorov v januarju 2002 uspešno sledil tehnološkim zahtevam tako obsežne integracije. Oglaševalci v WLW pa s tem pridobivajo mesto na iskalnikih, ki uporabnikom omogoča hiter dostop do njihove ponudbe blaga in storitev. S to sodelavo sta Slovenija in slovenščina naredila nov korak v razvoju Interneta."

Najdi.si je najbolj priljubljena spletna stran v Sloveniji, ki jo obišče preko 70.000 dnevnih uporabnikov. Spletni iskalniki so se po besedah strateškega analitika interneta v Evropi Toma Ewinga iz Niselsen/NetRatings v letu 2002 dokončno uveljavili, kot največji posredniki prometa spletnih uporabnikov. Kar 79 % vseh iskanj uporabniki iskalnikov izvedejo na prvi strani iskalnika, zato je visoka uvrstitev spletne strani ključnega pomena za velik promet uporabnikov. Vzpostavitev sponzorirane povezave, ki jo s partnerstvom z Najdi.si uporablja Wer liefert Was? pomeni, da se spletne strani družbe ob vpisu določenih iskalnih poizvedb pojavijo na prvem mestu med zadetki. Sponzorirane povezave so zaradi korektnosti do uporabnikov med obiskovalci tujih iskalnikov zelo priljubljene in tudi ustrezno grafično označene. Takšna strateška povezav je koristna za oba partnerja: vsebinska obogatitev in višja kvaliteta rezultatov pa koristi predvsem uporabnikom.

Več :za WLW: Samo Krivic info@wlw.si, tel 03 425 0800

za Najdi.si : Primož Žižek primoz.zizek@najdi.si tel 01 500-8-525,