O-STA

wap.wlw.si - Prvi mednarodni večjezični iskalnik podjetij, proizvodov in storitev na WAP – v slovenščini

WLW v letu 2001 obiskalo več kot 10.000.000 uporabnikov po standardu IVW

V Novo leto 2002 stopa WLW B2B platforma, ki posreduje podatke o dobaviteljih, proizvodih in storitvah iz 15 evropskih držav (v decembru se je pridružila še Finska) v 11 jezikih, z dvema pomembnima dosežkoma. V letu 2001 je WLW platformo uporabilo več kot 10.000.000 uporabnikov, merjeno po zahtevnem standardih IVW. Število obiskanih strani se preseglo število 40.000.000.

Drugi dosežek je ponudba celotne baze tudi na WAP portalu. Dostop do njega je preko domene wap.wlw.si. kjer na začetni strani izberete enega od 11 jezikov, seveda je tudi na izbiro slovenščina. Iskalnik omogoča iskanje po storitvah in proizvodih ali po imenu podjetja.

WLW je v mesecu decembru pripravil za leto 2002 paleto izboljšav, ki bodo povečale uporabnost spletnega iskalnika. Poleg dodatnega okna ki se odpre pod iskano domačo stranjo in omogoča hitro pošiljanje povpraševanj, je najpomembnejša sprememba komunikacijski center, ki ponuja različne možnosti komuniciranja z izbranim podjetjem. Ker precej uporabnikov želi s podjetji stopiti v kontakt tudi preko telefona, je dodana mednarodna telefonska iskalnica. Izboljšave in dodatne storitve se bodo nadaljevale skozi vse leto.

Pa še informacija iz matičnega podjetja ENIRO - matično podjetje WLW je z nakupom SOL – Skandinavija On Line dodatno utrdilo vodilno vlogo tudi na internetnem področju. SOL ima 7 milijonov uporabnikov in pokriva celoten skandinavski prostor z nacionalnimi portali na Norveškem, Finski, Danski in seveda Švedski.