O-STA

PODNEBJE SE SPREMINJA - SE ZNAMO PRILAGODITI?

(30.1.2015) Meritve in opaženi vremenski pojavi nedvomno potrjujejo, da se svetovno podnebje spreminja. Tudi v Sloveniji smo priča spremembam, ki od nas terjajo, da se prilagodimo na spremenjeno okolje. O tem bo tekla beseda na brezplačnem predavanju, ki bo potekalo v ponedeljek, 2.2.2015 ob 19.30 v knjižnici Vodice. Predavala bo mag. Tanja Cegnar, priznana meteorologinja, članica mnogih mednarodnih klimatoloških združenj.

"Da bi se lahko učinkovito prilagodili in zmanjšali tveganja, ki jih prinašajo podnebne spremembe, moramo najprej spoznati podnebni sistem in njegove vplive, prav tako pa tudi oceniti ranljivost in sprejeti ukrepe, s katerimi bomo izboljšali odpornost na nevarne vremenske dogodke," pravi mag. Cegnarjeva ki bo predavanje izvedla v organizaciji društva Planet Zemlja. Organizator se ob tem zahvaljuje občini Vodice, ki izkazuje veliko posluha in odgovornost do okolja, kjer so občani že nemalokrat občutili divjanje narave.

Mag. Tanja Cegnar je meteorologinja na Ministrstvu za okolje in prostor, ki je svojo poklicno pot začela kot napovedovalka vremena, potem pa se je preusmerila na klimatologijo. Večinoma se ukvarja z aplikacijami podnebnih informacij za različna področja gospodarstva in je specialistka za vplive vremena in podnebja na ljudi.

Vljudno vabljeni!

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo.

Ker nam ni vseeno!

društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave in Zakonu o varstvu okolja

www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

www.eko-konferenca.org

www.eko-reli.org

www.foodrevolution.si

O društvu Planet Zemlja
društvo Planet Zemlja že sedmo leto deluje na področju osveščanja javnosti o pomenu odnosa vsakega posameznika do okolja, komuniciranja okoljskih tem z najširšo javnostjo na poljuden način in s pomočjo strokovnjakov skozi različne projekte in dogodke.

Leta 2010 je društvo pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, leta 2013 pa tudi po Zakonu o varovanju okolja.