O-STA

Podpora na daljavo za Mac uporabnike je postala še boljša

Izšla je prva posodobitev XLABove programske opreme za podporo na daljavo, ISL Light 4, ki prinaša opazne izboljšave predvsem uporabnikom Macov. Veliko hitrejša delitev namizja v kombinaciji z ostalimi izboljšavami ponuja boljšo uporabniško izkušnjo in bolj učinkovito podporo na daljavo.

Upravljanje oddaljenega računalnika Mac Pro z ISL Light 4

ISL Light 4, ki ga je mogoče prenesti s spletne strani ISL Online, uporabniku omogoča, da se v nekaj sekundah poveže z oddaljenim računalnikom, z njim samostojno upravlja ali ponudi pomoč stranki. Novi ISL Light omogoča zelo enostavno uporabo in preklapljanje med različnimi računalniki in sejami.

"Verzija 4, ki smo jo izdali novembra 2014, ni vključevala posodobljene aplikacije na strani stranke, zato delitev namizja in nekaj ostalih funkcij na Macu niso delovale optimalno, tako kot na OS Windows. Z izidom ISL Light Client 4.0.1 za Maca je zmogljivost četrte generacije programske opreme za podporo na daljavo na OS Mac in Windows usklajena. Pri Mac OS X 10.8 in kasnejših različicah XLABova tehnologija omogoča izjemno hitro delitev namizja in popoln nabor funkcij, ki jih je prinesel ISL Light 4," razlaga Jure Pompe, direktor oddelka ISL Online v podjetju XLAB.

Uporabniki Macov bodo opazili razliko

Glede na prejšnjo različico je na vseh operacijskih sistemih izboljšano delovanje, najbolj očitno spremembo v svoji uporabniški izkušnji pa bodo zaradi prenovljenega klienta opazili uporabniki računalnikov Mac. Z oddaljenim računalnikom Mac se v primeru dobre internetne povezave sedaj lahko povežete v zgolj dveh sekundah, delitev zaslona pa deluje tako dobro, da lahko na lokalnem računalniku tekoče gledate oddaljeni video. ISL Light 4 na Macu sedaj samodejno zazna več oddaljenih monitorjev in omogoča enostavno preklapljanje med njimi ali pogled na oba hkrati, še dodatno je izboljšano tudi ujemanje lokalne in oddaljene tipkovnice, ki dopušča bolj učinkovito podporo.

V demo video posnetku si lahko ogledate, kako hiter je prenos slike med dvema oddaljenima računalnikoma, kjer ima Mac vlogo stranke in Windows vlogo svetovalca.

Posnetek: Svetovalec (Windows) je povezan z računalnikom stranke (Mac), ki je zagnal video posnetek. Na računalniku svetovalca se vidi, da je zamik slike minimalen.

Več kot 40 izboljšav

Posodobitev prinaša več kot 40 popravkov in izboljšav, ki prispevajo k vedno boljši uporabniški izkušnji z ISL Light, vsakič pa se povečuje tudi varnost in stabilnost aplikacije. Poleg bolj funkcionalnega grafičnega vmesnika, je sedaj prenos aplikacij hitrejši, pogled na oddaljeno namizje lahko pridobite preko bližnjic Ctrl + Esc in Shift + Alt + F, besedilna sporočila pa so dobila novo obliko. Podrobne informacije o vseh popravkih in izboljšavah so na voljo v zapisu o izidu.

Kako do najnovejše različice ISL Light 4

Ker prehodno obdobje še traja, privzete aplikacije, ki so objavljene na spletni strani ISL Online, še niso zamenjane. Svetovalci v tehnični podpori, ki uporabljajo OS Windows, morajo zato ročno prenesti ISL Light 4, medtem ko lahko stranke še naprej uporabljajo različico 3 ali pa do verzije 4 dostopajo preko aplikacije svetovalca, ki jo prenesejo na svoj računalnik. Ravno tako morajo svetovalci, ki uporabljajo računalnike Mac, še vedno ročno prenesti ISL Light 4.0.1.

Do ISL Light Client 4.0.1 lahko dostopate preko menija v aplikaciji za svetovalce s klikom na "Vstopite v sejo".

Za privzeti prenos pa je bila ob izidu določena aplikacija ISL Light Client 4.0.1 za Mac, kar pomeni, da se bo pri strankah, ki uporabljajo računalnik Mac, samodejno zagnala najnovejša različica programske opreme ISL Light 4.

Podrobna navodila in informacije so zapisane na blogu ISL Online.

###