O-STA

Procter & Gamble in Constellation predstavljata eno največjih tovarn za obnovljive vire na biomaso

Lesni ostanki bodo ustvarjali 100% pare, ki je potrebna za poganjanje enega največjih obratov za proizvodnjo papirja podjetja P&G

ALBANY, Georgia, ZDA.--(BUSINESS WIRE)-Podjetji The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) in Constellation, podružnica podjetja Exelon Corporation (NYSE:EXC), sta 12. februarja sporočili, da bosta zgradili tovarno na biomaso z močjo do 50 megawattov, ki bo pomagala poganjati enega največjih obratov podjetja P&G v ZDA. Tovarna bo znatno povečala P&G-jevo uporabo obnovljivih virov in tako pomagala podjetju doseči njegov cilj za leto 2020, ki je uporaba 30% energije iz obnovljivih virov.

Tovarno, vredno 200 milijonov ameriških dolarjev, bo gradilo podjetje Constellation, ki bo tudi njen lastnik in upravitelj, ter bo dovajalo paro podjetju P&G Albany, Ga., obratu za proizvodnjo papirja, ter proizvajalo električno energijo za lokalnega energetskega dobavitelja, podjetje Georgia Power.

Obrat Albany že več kot 30 let uspešno pretvarja lesne ostanke v obnovljivo paro s pomočjo manjšega ogrevalnega kotla na biomaso ter tako pridobiva 30% vse energije. Nova tovarna bo nadomestila P&G-jev zastarel kotel z visoko učinkovito enoto za soproizvodnjo toplote in električne energije. Prihajajoča biomasa bo ustvarjala 100% pare in 60-70% električne energije obrata za proizvodnjo papirnatih brisač Bounty in toaletnega papirja Charmin.

"V P&G-ju si prizadevamo za okoljsko čim bolj trajnostno naravnane izdelke v vseh pogledih njihovega življenjskega cikla - od izdelave, embalaže, dostave do uporabe," je dejal Martin Riant, P&G-jev izvršni pokrovitelj za trajnostni razvoj in predsednik skupine Global Baby in Feminine & Family Care. "Ker nam ta projekt omogoča, da eno naših največjih tovarn na svetu poganjamo s pomočjo obnovljivega vira energije, bomo tako zmanjšali okoljski odtis dveh vodilnih blagovnih znamk, Bounty in Charmin. To vidimo kot zmago za naše poslovanje, stranke, partnerje in okolje."

Obrat je najnovejši projekt podjetja Constellation v okviru njegove aktivne in rastoče dejavnosti distribuirane električne energije, ki obsega obrate v delovanju oz. izgradnji s skupno močjo 300 megawattov.

"Constellation ima enkratno priložnost, da lahko pomaga podpirati cilje Procter & Gambla na področju obnovljive energije, saj smo vodilni tako na področju prodaje električne energije kot proizvodnje," je dejal direktor za področje distribuirane energije v Constellation Gary Fromer. "Naše stranke čedalje bolj iščejo celovite rešitve, ki omogočajo boljšo učinkovitost in so trajnostno naravnane. Constellation prinaša inovativne rešitve za čisto energijo, ki jo naše stranke znajo ceniti."

V prvotnih načrtih za obrat sta si P&G in Constellation zastavila trajnostne "standarde naročanja" za projekt. Tovarna bo gorivo pridobivala iz biomase, ki bi bila sicer zavržena, upepeljena ali morda odpeljana na smetišče. Gre za odpadne vrhove dreves, drevesne veje in lesne odpadke iz lokalnih gozdarskih obratov, ostanke pridelkov, kot so lupine ameriškega oreha in arašidov ter odpadki iz žag, kot je žagovina.

Ti standardi dopolnjujejo politiko, ki jo ima P&G glede odgovorne dobave lesnih vlaken za namene izdelovanja papirnatih robčkov, brisač in vpojnih higienskih izdelkov kot tudi zavezanost podjetja Constellation k iskanju energetskih rešitev za stranke, ki so dobre tudi za okolje.

"Zdi se nam pohvalno, da si P&G prizadeva podpirati obnovljivo energijo v okviru svoje zavezanosti trajnostni naravnanosti in da postavlja odgovorno izbiranje vloženih virov na pomembno mesto pri tem projektu," je dejala Suzanne Apple, direktorica za sodelovanje z zasebnim sektorjem pri World Wildlife Fund. WWF in P&G že več kot štiri leta sodelujeta na področju trajnostnih poslovnih modelov, vključno z zmanjševanjem emisij in obnovljivimi viri.

Podjetje Georgia Power bo kupovalo električno energijo od podjetja Constallation po ceni, ki je enaka ali nižja od vsote, ki bi jo morala nameniti za izgradnjo lastnega obrata, kar je del večplastne strategije tega podjetja za spodbujanje in gojenje obnovljivih virov energije v ameriški zvezni državi Georgia. Projekt je omogočil program, ki je bil razvit v sodelovanju s komisijo te države za javne službe Georgia Public Service Commission, ki ga je tudi odobrila. Constellation ima trenutno pogodbo za dobavo 42 MW kapacitet in energije od svojih 50 MW zmogljivosti podjetju Georgia Power.

"Zavezani smo sodelovanju s strankami, vključno s podjetji v državi Georgia, kot je Procter & Gamble, da bi ustvarili nove poti inovacij na področju obnovljive energije," je dejal Norrie McKenzie, podpredsednik oddelka za trajnostni razvoj v Georgia Power. "Projekt Albany je odličen primer tega nenehnega prizadevanja."

Pri projektu so sodelovali tudi z agencijo Albany-Dougherty Payroll Development Authority, lokalnimi predstavniki mesta, okrožja in zvezne države, vključno z vodstvom in nenehno podporo s strani komisije Georgia Public Service Commission, kot tudi energetskih podjetij. Podjetje DCO Energy bo imelo manjšinski delež v projektu in bo skrbelo za tehnične in gradbene storitve ter naročanje. Pridruženo podjetje Constellationa, Exelon Generation, bo upravljalo in vzdrževalo tovarno. Sterling Energy Assets je s podjetjem Constellation sodelovalo pri razvoju projekta.

"Ponosni smo, da smo del projekta, ki bo pomagal oblikovati trajnostno uporabo energije iz biomase in ki ima takšen pomen za Procter & Gamble in za Albany, ki sodelujeta že več kot 40 let," je dejala Dorothy Hubbard, županja Albanyja in predsednica agencije Albany-Dougherty Payroll Development Authority. "Projekt bo utrdil podružnico Procter & Gambla v Albanyju in ustvaril delovna mesta ter poslovne priložnosti za Albany in jugozahodno Georgio."

Gradbena dela na lokaciji so že stekla, komercialno obratovanje obrata pa naj bi se začelo junija 2017. V procesu gradnje bo v naslednjih dveh letih odprtih do 500 novih delovnih mest, medtem ko bo v tovarni, ko bo končana, redno službo dobilo 50 do 70 lokalnih prebivalcev.

O podjetju Procter & Gamble

P&G s svojimi blagovnimi znamkami služi skoraj petim milijardam ljudi po vsem svetu. Podjetje se ponaša z enim največjih portfeljev zaupanja vrednih, kakovostnih in vodilnih znamk, ki vključujejo Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® in Whisper®. Skupnost P&G deluje v približno 70 državah po vsem svetu. Za najnovejše novice in bolj poglobljene informacije o P&G in njegovih blagovnih znamkah, prosimo, obiščite http://www.pg.com. Več o trajnostnih ciljih P&G lahko izveste na: http://www.pg.com/sustainability.

O podjetju Constellation

Constellation je eno vodilnih konkurenčnih trgovcev in dobaviteljev energije, plina in energetskih izdelkov in storitev za gospodinjstva in podjetja v celinski ZDA. Družina Constellation na področju prodaje služi več kot 2,5 milijona strankam, ki vključujejo zasebnike, javni sektor in podjetja, oz. pokriva več kot dve tretjini seznama Fortune 100. Podjetje Constellation s sedežem v Baltimoru je podružnica podjetja Exelon Corporation (NYSE: EXC), vodilnega konkurenčnega dobavitelja energije v ZDA, katerega prihodki so leta 2013 znašali približno 24,9 milijarde ameriških dolarjev, kapaciteta pa presegla 35.000 megawattov. Podjetje razpolaga z eno najčistejših in najbolj nizkocenovnih flot za pridobivanje energije v ZDA. Več lahko izveste na www.constellation.com ali na Twitterju na @ConstellationEG.

Fotografije/multimedijske vsebine so na voljo na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150212005459/en/

Kontakt:

Constellation
Kelly Biemer, 410-470-9700
ali
Procter & Gamble
Lisa Popyk, 513-374-7967

Vir: Procter & Gamble in Constellation

Sporočilo za javnost v izvirniku je dostopno na: http://www.businesswire.com/news/home/20150212005459/en