O-STA

PLASTENKINA ZGODBA: Od zibke do zibke

V okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2014/15, ki poteka letos že peto leto zapored v organizaciji društva Planet Zemlja, bo jutri ob 12. uri na OŠ Matije Čopa Kranj, potekalo predavanje z naslovom "Plastenkina zgodba", ki ga izvajajo strokovnjaki Skupine Pivovarna Laško.

O rojstvu, poti in ponovnem rojstvu plastenke, bodo poslušali učenci 7. razredov te šole, pridružilo pa se jim bo tudi nekaj učiteljev. Dviganje zavesti o pomenu ločevanja odpadka kot je plastenka, je namreč pomembno, saj Slovenci še vedno pravilno odvržemo le približno 30 odstotkov uporabljenih plastenk.

Natečaj bo s svojimi projekti pot nadaljeval 19. februarja ob 9. uri v Vrtcu Mengeš, kjer bodo otroci iz skupine Navihančki, stari med 5 in 6 let, mesili testo za calzone v okviru projekta FOOD REVOLUTION.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo.

Www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

FB: Društvo Planet Zemlja

Ker nam ni vseeno!

O NATEČAJU:

Društvo Planet Zemlja, katerega poslanstvo je komuniciranje okoljevarstvenih tem, je v letu 2010 prvič razpisalo vseslovenski natečaj za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA - VRTEC. Nanj se je doslej odzvalo prek 300 zavodov, naziv pa jih je doslej pridobilo prek 220. Zabeležili smo prek 45.000 sodelujočih otrok in mentorjev iz vseh regij Slovenije.

Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec naj bi pripomogla k ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvijala zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave. Zato je društvo tudi v tem šolskem letu izvedlo natečaj v želji, da bi se nanj prijavilo še več zavodov, saj želijo s projektom doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja.

Kot vsa leta doslej, so tudi tokrat k sodelovanju povabili priznane slovenske strokovnjake in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS, strokovnjakov Agencije RS za okolje, Kajakaške Zveze Slovenije, podjetij skupine Pivovarna Laško (strokovnjaki področja proizvodnje in embaliranja vod), društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, svetovnega gibanja Food Revolution, bodo letos z nami sodelovali tudi znanstveniki Znanstveno raziskovalnega centra SAZU, strokovnjaki društva Morigenos - slovenskega društva za morske sesalce in podjetja za aplikativno ekologijo Limnos (strokovnjaki s področja znanja o sožitju z naravo naših prednikov).