O-STA

Kickboxing - Zagorjani šestkrat zlati na Slovaškem

Člani zagorskega Pon do kwana se iz odprtega prvenstva Slovaške, ki se je minuli vikend odvilo v Banski Bystrici, vračajo s šestimi zlatimi ter po eno srebrno in eno bronasto medaljo.

V disciplini point-fighting sta bila med Zagorjani najuspešnejša Tina Baloh, ki je med starejšimi kadetinjami slavila tako v kategoriji do 60 kot do 65 kg, in Tomaž Groboljšek, ki je med člani ugnal konkurenco v kategorijah do 84 in do 89 kg.

Na naj višjo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela tudi Tjaša Kovačič, članice do 65kg,
in Miha Drnovšek med člani do 63kg, medtem ko je starejši kadet Tadej Kolander bil v finalu kategorije nad 69 kg, po sicer suverenem vodstvu, zaradi poškodbe gležnja primoran predati borbo in tako zasedel drugo mesto na turnirju.

Klubski uspeh je disciplini kick-light s tretjim mestom v izjemno močni konkurenci članic do 55 kg zaokrožila še Melinda Ramadani.

Na odprtem prvenstvu Slovaške je sodelovalo 578 borcev in bork iz 66 klubov in 10 držav. Za Zagorjane pa je to več kot spodbudna popotnica mesec dni pred prvim kolom državnega prvenstva v kickboxingu, ki ga bo gostil prav njihov domači kraj.