O-STA

XLAB bo na letošnjem CeBITu razstavljal skupaj s Samsungom

Podjetje XLAB bo od 16. do 20. marca na CeBITu v Hannovru svoje rešitve ISL Online za oddaljeno podporo računalnikov in mobilnikov razstavljal na spektakularni Samsungovi stojnici C30 v hali 2.

XLAB, ki je lansko leto vzpostavil močan partnerski odnos s južnokorejskim velikanom, bo na največjem IT sejmu na svetu v prvi vrsti predstavil svojo najnovejšo aplikacijo ISL Light, ki omogoča takojšen dostop in upravljanje s Samsungovimi mobilnimi napravami na daljavo ter uporabniku zagotavlja popolno varnost.

Uspešno sodelovanje prineslo oddaljeno podporo za mobilnike

Podjetje kot je Samsung na svojo stojnico na enega najpomembnejših IT dogodkov v letu ne povabi kogarkoli. Zaradi svojih nadpovprečno uspešnih prizadevanj si je slovenski XLAB zaslužil svoje mesto na 1750 kvadratih metrov veliki stojnici, ki jo vsako leto oblikujejo uveljavljeni arhitekti.

"Svojim uporabnikom smo želeli ponuditi več, jim omogočiti povezovanje in popoln oddaljen nadzor mobilnih naprav z računalnika ali drugega mobilnika, zato smo leta 2013 vzpostavili stik s podjetjem Samsung Electronics. V okviru tega sodelovanja smo razvili premium različico aplikacije ISL Light, ki jo je kmalu na svoje telefone Samsung namestilo precejšnje število ljudi in XLAB je postal Samsungov srebrni partner v okviru programa Samsung Enterprise Alliance (SEAP)," razlaga Mitja Vavpotič, ki na XLABu skrbi za integracije in mednarodna partnerstva.

Prizadevanja XLABa in vlaganje v hiter razvoj na tem področju so se nadaljevala, zato je domače visokotehnološko podjetje v začetku februarja iz korejske pisarne dobilo povabilo, da bi svoje programske rešitve predstavilo na letošnjem CeBITu. V okviru programa SEAP so bila izbrana le tri podjetja, med njimi slovenska srebrna gazela 2010.

"Uspešno partnerstvo s Samsungom nam prinaša hitrejšo tehnično podporo z njihove strani, lažji dostop do Samsungovih razvijalcev in najnovejših naprav, skupni marketing, vključenost v Samsungovo tržnico (marketplace) ter skupne nastope na velikih mednarodnih sejmih. Naš končni cilj pa je nenehno izboljševanje uporabniške izkušnje programske opreme ISL Online," še pove g. Vavpotič.

Samsung Galaxy S6 lahko nadzorujete na daljavo

Aplikacija ISL Light, ki je na voljo v spletni trgovini Google Play, deluje tudi na Samsungovem najnovejšem pametnem telefonu, Galaxy S6. To pomeni, da se lahko uporabnik z računalnika ali z druge mobilne naprave s pomočjo aplikacije poveže na Samsung Galaxy S6 in z njim upravlja na daljavo, odpravi tehnične težave, spremeni nastavitve ali namesti nove aplikacije. Kot njihov partner je bil XLAB med prvimi, ki so prejeli Samsungovega novega paradnega konja in uspešno testirali svojo aplikacijo.

Popoln nadzor in pogled na zaslon v realnem času je trenutno na voljo na napravah Samsung z OS Android 4.2.2 ali novejših različicah ter vseh rootanih mobilnih napravah Android. Na mobilnih napravah Android drugih proizvajalcev ter na Applovem iPhone in iPadu je ravno tako omogočen oddaljen dostop do mobilne naprave, vendar tehnična podpora poteka preko samodejnega pošiljanja posnetkov zaslona v realnem času, popoln nadzor naprave z upravljanjem tipkovnice na daljavo, kot pri Samsungovih telefonih, pa še ni mogoč.

Obraten proces, torej povezovanje in nadzor oddaljenega računalnika s pomočjo ISL Light, je mogoč večinoma z vseh pametnih telefonov ne glede na proizvajalca.

Obiščite XLAB na CeBITu

XLAB vljudno vabi vse svoje stranke, poslovne partnerje, novinarje ter vse ostale, ki jih zanimajo informacijska tehnologija in trendi na področju razvoja programske opreme za podporo na daljavo, da jih obiščejo na CeBITu med 16. in 20. marcem 2015. Če bi se želeli dogovoriti za kratek sestanek s predstavniki podjetja XLAB, imate možnost, da si na njihovi spletni strani rezervirate svoj termin ter se pogovorite, kako lahko aplikacija ISL Light pripomore k bolj učinkoviti tehnični podpori vašega podjetja ali preverite možnosti integracije orodij ISL Online v programsko opremo, ki jo že uporabljate. Preizkusili boste lahko tudi delovanje aplikacije ISL Light na Samsung Galaxy S6 in drugih napravah.

Primer uspešne uporabe rešitev ISL Online je v svoji letni publikaciji najuspešnejših primerov iz prakse svojih partnerjev objavil tudi Samsung. Preberete lahko primer poslovne uporabe orodij ISL Online, ki na kratko povzame, kako lokalni ponudnik poslovne opreme uporablja rešitev ISL Online za učinkovito izvajanje tehnične podpore 36.000 lastnim strankam in kakšne prednosti mu prinašata v svojo spletno stran vključena možnost klepeta s spletnimi obiskovalci ter prevzem nadzora nad strankino mobilno napravo.