O-STA

Kickboxing - Sevničani iz Sarajeva z 9 medaljami

Na mednarodnem turnirju zveze WAKO v Sarajevu, so v konkurenci 400 borcev iz petih držav slovenske barve zastopali člani KBV Sevnica in dosegli 9 medalj, od tega 2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih odličij.

Sevničani so se z močno konkurenco šeste izdaje turnirja "Ilidža Open" pomerili v disciplinah light-contact, kick-light in low-kick. Najuspešnejši posamezni je bil Žan Hižman, ki je osvojil prvo mesto v kategoriji do 84 kg discipline kick-light, žal pa zaradi izčrpanosti iz prejšnjih dvobojev ni zmogel ponoviti dosežka še v svoji primarni kategoriji do 79 kg in osvojil vseeno odlično tretje mesto.

Več kot odličen povratek na borišča po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena je uspel Mitji Čoklu, ki je vse svoje nasprotnike v kategoriji do 94 kg v disciplini kick-light suvereno nadvladal z maksimalnim rezultatom 3:0 in Sevničanom priboril še drugo zlato medaljo na tekmovanju.

Po ocenah obeh trenerjev KBV Sevnica Jurija Orača in Mitje Čokla so tudi ostali tekmovalci, med njimi debitanta Venčeslav Mlakar in Gregor Kmetec, pokazali dobro pripravljenost, na poti do večjih uspehov pa jim je zmanjkal kanček športne sreče in nekaj dodatnih tekmovalnih izkušenj. Vse to pa je tudi odlična popotnica za prvo kolo državnega prvenstva Kickboxing zveze Slovenije, ki bo že čez dva tedna v Zagorju.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica na 6. Ilidža Open:

1. HIŽMAN Žan, člani KL - 84 kg

1. ČOKL Mitja, člani KL - 94 kg

2. PAVČNIK Robert, mladinci Low kick - 75 kg

2. MLAKAR Venčeslav, člani KL - 79 kg

3. KMETEC Gregor, člani KL + 94 kg

3. HIŽMAN Žan, člani KL - 79 kg

3. SKERBIŠ Klemen, mladinci - 74 kg

3. PAVČNIK Robert, mladinci KL - 74 kg

3. SKERBIŠ Klemen, mladinci KL - 79 kg