O-STA

Kickboxing - Rozina in Baloh državni prvakinji v glasbenih formah

Zagorje, 21.3.2015 - Na uvodnem kolu državnega prvenstva v kickboxingu se je danes v Zagorju pomerilo 225 slovenskih tekmovalcev. Dobili smo novi državni prvakinji v glasbenih formah, prisotni so spremljali tudi številne odlične in do zadnjega trenutka napete borbe.

Državni prvakinji v glasbenih formah sta v domačem Zagorju postali članici tamkajšnjega kluba Pon-do-kwan Zala Rozina, med mlajšimi kadetinjami, in Tina Baloh v konkurenci starejših kadetinj. Obe sta sicer kasneje tudi dokazali, da nista zgolj mojstrici usklajevanja tehnike in gibanja, temveč tudi odlični borki in glavni kandidatki za osvojitev naslova državnih prvakinj v disciplini point-fighting.

Tekmovalci v borbah so se na prvem kolu državnega prvenstva Kickboxing zveze Slovenije pomerili v disciplinah point-fighting in light-contact. "Začetek nove sezone kaže, da se letos utegnejo nekoliko premešati reprezentančne karte. V nekaterih kategorijah prihaja do menjave generacij, v ospredje prihajajo tudi novi obrazi, nekateri, na katere morda nisem računal, so me prav prijetno presenetili. Vsekakor velja pohvaliti prikazano med našimi najmlajšimi, posebej med dekleti, kar kaže na kvalitetno delo s podmladkom v klubih," pravi selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec.

Med tekmovalci sta bila tudi Tilen Zajc in Nejc Gazvoda, ki ju že čez nekaj tednov čakata obračuna v predborbah gala borilnega spektakla ob novem naskoku našega boksarskega šampiona Dejana Zavca na svetovni prestol. Oba sta ponovno dokazala, da sta dobro pripravljena in brez dvoma prvi imeni svojih kategorij.

Zajc priznava, da se je državnega prvenstva lotil z manjšim zadržkom: "Vedno se je lepo srečati s fanti na državnem prvenstvu, čeprav sem danes tudi koga pogrešal. Samega tekmovanja sem se lotil nekoliko zadržano, saj sem sredi intenzivnega treninga zaradi priprav na mariborski gala šov in si ne smem privoščiti poškodb." Izlačan, ki je zaradi študija na začasnem bivanju v Mariboru, ne skriva, da mu bo spremstvo našega boksarskega šampiona prav poseben izziv: "Prvič se bom boril v ringu, prvič v dolžini pet rund, pred tolikšnim občinstvom in posebna čast mi je pospremiti takšnega šampiona kot je naš Dejan na poti do novega naslova!"

"Za nami je dobra, napeta in na trenutke tudi živčna tekma", ugotavlja predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar, "kar je tudi pričakovano. Začenja se nova sezona, karte so ponovno premešane, tekmovalci in trenerji pa željni novih zmag...in v takšnem ozračju je tekmovanje tudi potekalo. To tekmovanje je bilo za nas prelomno, saj smo prvič na državnem prvenstvu uporabili nov sistem za prijave in spremljanje tekmovanj, ki smo ga zasnovali v naši zvezi pod vodstvom Emila Benka. Da pa je bilo tekmovanje tako uspešno izpeljano, se želim zahvaliti vsem prisotnim, sodnikom in še posebej organizatorju, klubu Pon-do-kwan Zagorje, ki se je vnovič izkazal s svojo izkušeno in usklajeno ekipo.

Naslovi državnih prvakov v borilnih disciplinah, za katere se potegujejo člani 35 slovenskih klubov včlanjenih v Kickboxing zvezo Slovenije, bodo podeljeni na sklepnem, tretjem kolu državnega prvenstva, ki se bo odvilo 16. maja na Ptuju.