O-STA

Eko konferenca o naravnih danostih v času pomembnih podnebnih sprememb

Na letošnji že šesti mednarodni Eko konferenci, ki se bo v organizaciji društva Planet Zemlja tradicionalno odvijala na svetovni dan Zemlje 22. in 23. aprila na Gospodarskem razstavišču Ljubljana, bomo predstavili strokovne in politične podlage za ukrepanje ter odprli razpravo o vse bolj aktualni tematiki podnebnih sprememb na lokalni, regijski in globalni ravni. Konferenca bo potekala v duhu priprav na nov globalni sporazum o podnebnih spremembah po letu 2020, ki ga bodo svetovni voditelji sprejemali decembra letos v Parizu. Zaključke Eko konference, kjer bo aktivno sodeloval tudi častni gost dogodka, Njegova ekscelenca Pierre-François Mourier, veleposlanik Francije v Sloveniji, bo organizator posredoval Vladi Republike Slovenije.

Slovenija se bo v Parizu pridružila stališču skupine držav članic EU pri zavzemanju za ambiciozno stališče EU na področju podnebne politike in bo po napovedih Ministrstva za okolje decembra v Parizu pozdravila intenzivne priprave novega globalnega sporazuma o podnebnih spremembah za obdobje po letu 2020.

V Sloveniji so v letu 2014 Francosko in Nemško veleposlaništvo ter Veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske podpisali poziv k ukrepanju glede podnebnih sprememb. Skupno sporočilo veleposlanikov bo predstavljeno tudi na Eko konferenci, kjer bodo poleg številnih strokovnjakov prisotni tudi podpisniki in predstavniki podpisnikov poziva treh veleposlaništev k ukrepanju glede podnebnih sprememb. Poleg veleposlanika Francije, bosta na konferenci prisotna tudi Jamie Hilton, namestnik Veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske ter dr. Jakob Haselhuber, namestnik vodje Nemške misije ter vodja ekonomskega in poslovnega oddelka v Republiki Sloveniji.

Program konference najdete na tej povezavi.

Vljudno vas vabimo, da se konference udeležite, ter prosimo, da se akreditirate na tej povezavi.

www.planet-zemlja.org

www.eko-konferenca.org

Ker nam ni vseeno!