O-STA

ISL Light 3.1 za iOS - Oddaljena podpora za iPhone in iPad

XLAB, domače IT podjetje, je izdal mobilno aplikacijo za naprave iOS, ISL Light 3.1, ki je že na voljo v Appstoru. Z najnovejšo aplikacijo se lahko tehnični svetovalec poveže z napravo iOS in ponudi oddaljeno podporo uporabniku iPhona ali iPada.

Tweet: XLAB je izdal ISL Light 3.1 iOS. Z novo aplikacijo se lahko povežete z napravo iOS in ponudite oddaljeno podporo uporabniku iPhona ali iPada. http://apple.co/1enwlG8

Povežite se z računalnika na iPhone

Z XLABovo aplikacijo so njeni uporabniki še en korak bližje svojim strankam, ki uporabljajo pametni telefon iPhone ali tablico iPad. Tehnični strokovnjak zažene aplikacijo ISL Light na svojem računalniku ali mobilni napravi in ustvari oddaljeno sejo, stranka na drugi strani pa na svoj telefon z Appstora brezplačno prenese mobilno aplikacijo ISL Light 3.1 in vstopi v sejo. Ko sta tehnik in stranka povezana, lahko stranka enostavno naredi posnetek zaslona, ki se samodejno prenese do oddaljenega računalnika in se prikaže na zaslonu tehnika. Ker ima tehnik možnost vpogleda na zaslon naprave iOS, lažje vodi svojo stranko do rešitve tehničnega problema ali ji pomaga pri različnih nastavitvah.

"Zaradi Applove stroge politike, ki ne dovoljuje nadzora naprav iOS na daljavo, je aplikacija ISL Light 3.1 najboljše orodje za oddaljeno podporo, ki ga lahko na tej točki ponudimo uporabnikom. Mi vseskozi bedimo nad situacijo. Če se bo Apple omehčal in dovolil upravljanje na daljavo, smo pripravljeni v najkrajšem času svojim strankam in trgu ponuditi možnost oddaljenega nadzora naprav iOS," razlaga direktor XLABa, Jure Pompe.

XLAB je zadnji aplikaciji dodal še eno zanimivo funkcijo in jo poimenoval vizualna podpora. Med oddaljeno sejo, ko sta računalnik svetovalca in telefon stranke povezana, lahko stranka s fotoaparatom v telefonu naredi sliko, ki se samodejno pošlje tehniku, ki jo vidi na svojem zaslonu. Ta funkcija tehniku omogoča, da hitro ugotovi, kje se pojavi težava, še posebno, kadar gre za nedelovanje strojne opreme (napačno povezani kabli ipd.)

SLIKA 2: spodaj pod besedilom

Nova aplikacija vključuje še nekaj dodatnih izboljšav, ki vodijo v boljše delovanje in uporabniško izkušnjo, in sicer lahko uporabniki strežniške licence sedaj v sejo vstopijo preko spletne strani, prenovljena aplikacija pa podpira tudi iPhone 6 in iPhone 6 Plus. Opuščena je podpora za iOS 6, saj ima po Applovih ocenah to različico iOS na svojih napravah nameščeno manj kot 2% uporabnikov.

Upravljajte z oddaljenim računalnikom s svoje naprave iOS

Tehnični svetovalci velikokrat uporabijo ISL Light za reševanje tehničnih težav na oddaljenem računalniku (Win, Mac, Linux) s svojega pametnega telefona ali tablice iOS. Se pravi, ravno v obratni smeri. V tem primeru svetovalec aplikacijo za oddaljeno podporo namesti na svojo mobilno napravo in ponudi tehnično pomoč svojim strankam skoraj od koderkoli ter se ne omeji na delo iz pisarne ali od doma. Tudi v tem primeru se seja z oddaljenim uporabnikom vzpostavi preko številke seje, obenem pa lahko svetovalec samostojno dostopa do računalnikov, do katerih ima nastavljen oddaljeni dostop ter opravi periodični pregled sistemskih funkcij, namesti posodobitve ipd.

Celoten seznam izboljšav in vse informacije o izidu ISL Light 3.1 iOS so na voljo na spletni strani http://www.islonline.com/. Aplikacijo ISL Light 3.1 iOS lahko uporabniki prenesejo s spletne trgovine AppStore.

Obvestilo za stranke

Programska oprema ISL Online ponuja več možnosti interakcije z napravami iOS, vendar polni oddaljeni nadzor iPhona, iPada ali iPod toucha trenutno ni mogoč zaradi pogojev, ki jih postavlja Apple. Aplikacije, ki skušajo mimo uradno dovoljenih pooblastil, niso dovoljena na spletni trgovini iTunes. Posledično tako XLAB kot vsi njegovi konkurenti trenutno ne morejo razviti legalne aplikacije, ki bi omogočala oddaljeno upravljanje z napravami iOS.