O-STA

Dentons US in McKenna Long se bosta povezala

Po zgodovinski navezi Dentons na Kitajskem bo združitev v ZDA prinesla strankam obeh družb prednosti v Severni Ameriki in po vsem svetu

NEW YORK in ATLANTA - Partnerji obeh družb so odobrili združitev Dentons US LLP (v nadaljevanju Dentons US") in Aldridge LLP (v nadaljevanju McKenna Long). Novica pomeni nadgradnjo prej napovedane kombinacije med Dentons in 大成, s čimer nastaja največja odvetniška družba na svetu. Stranke znotraj ZDA bodo dobile edinstven dostop do trgov po vsem svetu, medtem ko bodo mednarodne stranke postale močnejše in dobile večji domet širom ZDA.

Dentons, ki je predan zagotavljanju najkakovostnejšega pravnega svetovanja doma in v tujini, bo služil strankam na več kot 125 lokacijah v več kot 50 državah. Pohvalil se bo lahko z okoli 6.600 odvetniki in strokovnjaki po vsem svetu, od tega 1.100 v ZDA. Ekipa v ZDA bo pokrivala 21 lokacij, med drugim: Albany (New York), Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Kansas City (Missouri), Los Angeles, Miami, New Orleans, New York, Orange County (Kalifornija), Phoenix, San Diego, San Francisco, Short Hills (New Jersey), Silicijeva dolina (Kalifornija), St. Louis, Tysons Corner (Virginia), Washington (District of Columbia).

Združitev bo:

Bistveno izboljšala storitve za stranke v vseh praksah in sektorjih. Praktično vsak sektor in pravna služba bo pridobila na globini, sapi in geografskem dosegu, prišlo pa bo do razvoja stvari kot so:

- bistveno izboljšana korporativna praksa

- mogočen nacionalni center za pravdanje, ki bo nudil celotno paleto storitev na največjih ameriških trgih za pravne spore

- svetovno najbolj dominantno prakso za nepremičnine, ki ima močno prisotnost v ključnih industrijski centrih v ZDA, med drugim v Atlanti, v Kaliforniji, Chicagu in New Yorku.

- bistveno konkurenčno prednost na področju zavarovanja

- prvovrstno prakso za javne politike in regulativo v ZDA, tako v Washingtonu kakor tudi v bližini ZDA, vključno z novo osredotočenostjo na relacijo ZDA - Kanada.

- vodilna praksa za ameriške vladne pogodbe

- praksa za intelektualno lastnino z močno prisotnostjo na vodilnih trgih, kot so Silicon Valley, Washington, New York in San Diego

Ponudba Dentons bo okrepljena na ključnih trgih v ZDA. Dentons bo imel po združitvi večjo prisotnost v New Yorku, Atlanti, Los Angelesu, San Franciscu in Washingtonu ter dobil nove zmogljivosti v Denverju, San Diegu, Orange Countyju (Kalifornija), in Albanyju (New York), s čimer bo podjetje dobilo bistveno boljši položaj na jugovzhodu ZDA in na zahodu, vključno s Kalifornijo kot tretjim največjim trgom v ZDA.

Ustvarjene bodo globalne sinergije. Pričujoča združitev, ki gradi na globalni platformi Dentons in na prihajajoči navezi Dentons - 大成, bo podjetju Dentons US omogočila ponujanje še večjega števila storitev, na več lokacijah in večjemu številu strankam. Dentons trenutno ponuja peto najmočnejšo prisotnost v Kanadi; kombinacija tega s kanadsko prakso McKenna Long bo novi Dentons naredila za glavno družbo za delo na osi ZDA - Kanada. Mednarodne stranke, ki iščejo dostop do ameriških trgov, bodo lahko izkoristile večji domet združenega podjetja v ZDA. Stranke v ZDA in po svetu bodo prav tako pridobile na račun združene ekipe vplivnih izkušenih strokovnjakov za vladne zadeve, ki jih premoreta Dentons US in McKenna Long. Ta ekipa vključuje nekdanje uradne strankarske predstavnike, veleposlanike, nekdanje kongresnike in vodilne pomočnike ameriških predsednikov, guvernerjev in senatorjev.

Izkoriščen bo policentrični pristop Dentons, ko gre za stranke. Tako Dentons kot McKenna Long pozdravljata raznolikost naših ljudi, geografije, kultur, pravne tradicije in strank. Dentons ne bo imel dominantne nacionalne kulture ali enega samega sedeža. Ta policentrični pristop koristi strankam, ki tekmujejo na globaliziranih trgih in sektorjih. Ponuja nadarjene pravne svetovalce iz raznolikih ozadij in držav in z bogatimi izkušnjami v vseh vrstah prava, vključno s civilnim pravom, common law, šeriatskm pravom in kitajskim pravom.

Dentons US bosta vodila Jeff Haidet, predsednik in eden od izvršnih direktorjev McKenna Long, in Peter Wolfson, izvršni direktor Dentons US. Mike McNamara, ki je trenutno partner v upravi Dentons US, bo partner v upravi združene Dentons US. Na vodstvenih položajih v preostalih regijah podjetja ne bo sprememb. Na globalni ravni bosta Dentons še naprej vodila Elliott Portnoy kot globalni izvršni direktor in Joe Andrew kot globalni predsednik, po začetku delovanja naveze z 大成 pa se bo pridružil še Peng Xuefeng kot predsednik globalnega odbora.

Andrew je povedal, da "združitev z izjemnim talentom, strokovnostjo in vodenjem McKenna Long po kombinaciji z 大成 kaže, da je inventivni, policentrični pristop Dentons ustvaril ne samo največjo podjetniško družbo na svetu ampak vodilno odvetniško družbo na svetu".

"V tem letu je Dentons že dosegel številne preboje in mejnike, ki so v podporo naši, na stranke osredotočeni misiji po vsem svetu," je povedal Portnoy. "Po naši navezi s Kitajsko, pridobitvi najvišjega možnega državnega statusa na področju spodbujanja zaposlovanja temnopoltih v Južnoafriški republiki in zdaj združitvi z McKenna Long smo še močnejše podjetje, kot smo bili na začetku leta."

"Naša združitev z Dentons je rezultat premišljenega, dolgoletnega strateškega procesa planiranja, ki je kulminiral v pozitivni prihodnji poti za McKenna Long in naše stranke," je povedal Haidet. "Koristi za naše kliente in ljudi so očitne in navdušeni smo, da v ZDA vzpostavljamo globalno platformo, ki ji ni para."

Wolfson je povedal, da je "Dentons lani beležil najboljše finančne rezultate v naši 109-letni zgodovini v ZDA". "Združitev z izjemnimi odvetniki in strokovnjaki podjetja McKenna je skladna z našo strateško prioriteto izboljševanja dosežkov v praksah, kot so podjetniško pravo, pravdanje, intelektualna lastnina, javne politike in regulativa in na številnih drugih ključnih področjih storitev za naše stranke."

Velika večina lastnikov obeh podjetij je podprla združitev in bodo združili moči. Skupaj je bilo odločeno, da se združenemu podjetju ne bodo pridružili vsi odvetniki in strokovnjaki. S posamezniki, ki ne bodo zraven, je dogovorjeno, da bo to sporočeno, ko se bodo odločili, kje bodo nadaljevali svojo kariero.

Kdaj združitev stopi v veljavo

Združitev Dentons US in McKenna Long bo po pričakovanjih stopila v veljavo kasneje letos.

O podjetju Dentons

Dentons je globalna odvetniška družba, ki stremi za tem, da strankam zagotavlja konkurenčno prednost v vse bolj kompleksnem in prepletenem svetu. Podjetje, ki je eno od vodilnih 20 na Acritas Global Elite Brand Index lestvici za leto 2014, je predano izzivanju statusa quo in zagotavljanju dosledne in brezkompromisne kakovosti na nove in inventivne načine. Dentons se ponaša z dediščino pravniških izkušenj, ki segajo vse do leta 1742. Ustanovljen je bil, ko so se povezale mednarodna odvetniška družba Salans LLP, kanadska odvetniška družba Fraser Milner Casgrain LLP (FMC) in mednarodna podjetniška družba SNR Denton. Stranke Dentons imajo zdaj na voljo okoli 2.600 odvetnikov in strokovnjakov na več kot 75 lokacijah v več kot 50 državah, vse od Afrike, Tihomorske Azije, Kanade, Osrednje Azije, Evrope, Bližnjega Vzhoda, Rusije, Skupnosti neodvisnih držav, Kavkaza, Združenega kraljestva pa do ZDA. Družba služi lokalnim, regionalnim in globalnim potrebam širokega spektra strank, vključno z zasebnimi in javnimi korporacijami, vladami in vladnimi agencijami, malimi podjetji in startupi, podjetniki in posamezniki. Več informacij je na voljo na spletni strani www.dentons.com.

O podjetju McKenna Long & Aldridge LLP

McKenna Long & Aldridge je mednarodna odvetniška družba s podjetniki in svetovalci za javne politike v 15 izpostavah na 13 trgih. Družba ima edinstveno pozicijo na prepletu prava, podjetništva in vladnih ukrepov in predstavlja stranke na področjih kompleksnega pravdanja, podjetniškega prava, energije, okolja, financ, vladnih pogodb, zdravstva, infrastrukture, zavarovanja, intelektualne lastnine, javnih politik, nepremičnin in tehnologije.

McKenna Long je nastal leta 2002 z združitvijo dveh družb - McKenna & Cuneo s sedežem v Washingtonu in Long Aldridge & Norman s sedežem v Atlanti. Leta 2012 se je McKenna Long pridružil Forward, Hamilton & Scripps LLP s sedežem v Kaliforniji.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.mckennalong.com.

O podjetju 大成

大成 je bil ustanovljen leta 1992 in je ena od prvih in trenutno največja odvetniška družba na Kitajskem. Ima več kot 4.000 odvetnikov in strokovnjakov po vsem svetu. 大成 ima sedež v Pekingu ter 51 podružnic, kar družbi omogoča nudenje celostno integriranih pravniških storitev na globalni ravni.

大成 in njegovi odvetniki so si tekom let prislužili številna izjemna priznanja in nagrade, vključno z nazivom izjemne nacionalne odvetniške družbe, ki mu ga je več let zapored podelila Kitajska odvetniška zbornica, z vodilno pozicijo na seznamu holding Asian Legal Business "ALB 50" in na seznamih The Asia Lawyer "Azija 50" in "Kitajska 20". Več informacij je na voljo na www.dachengnet.com.

Kontakti

Dentons

Ashley Burke, +1 202-408-3255

ashley.burke@dentons.com

ali

McKenna Long & Aldridge

Ellen Musante, +1 202-496-7228

emusante@mckennalong.com

Vir: Dentons US LLP

To sporočilo za javnost je v izvirniku na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20150408006646/en