O-STA

Camillo Pane novi izvršni podpredsednik podjetja Coty Inc. za razvoj blagovnih skupin

Prinaša bogate izkušnje iz panoge, tako s področja vodenja kot trženja

Poslovodja se bo pridružil izvršnemu odboru globalnega kozmetičnega podjetja

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-Podjetje Coty (NYSE:COTY) je v torek sporočilo, da je bil Camillo Pane imenovan za izvršnega podpredsednika za razvoj blagovnih skupin, ki bo funkcijo prevzel julija. G. Pane se bo tako pridružil izvršnemu odboru podjetja, njegov nadrejeni pa bo Bart Becht, predsednik in začasni glavni izvršni direktor. G. Pane bo nasledil Renata Semerarija, ki bo do julija ostal na položaju.

G. Pane bo zadolžen za razvoj strategij, inovacij in podpornih programov za Cotyjeve blagovne skupine in znamke na vseh področjih poslovanja od dišav in ličil do nege kože in telesa.

G. Pane je bil doslej višji podpredsednik, zadolžen za globalno blagovno skupino zdravje potrošnikov v podjetju Reckitt Benckiser. Na tem položaju je skrbel za upravljanje ene največjih in najhitreje rastočih blagovnih skupin podjetja Reckitt Benckiser. Potem ko je kariero začel v podjetju Kraft, se je zaposlil v Reckitt Benckiser in tam ostal 19 let. Deloval je na področju lokalnega trženja, splošnega upravljanja in globalnega razvoja blagovnih skupin, kjer je zamenjal več vlog v široki paleti blagovnih skupin in znamk v Italiji, ZDA, Braziliji in Veliki Britaniji.

"Camillo je eden najbolj spoštovanih voditeljev v industriji izdelkov široke potrošnje in zelo vesel sem, da se bo priružil Cotyjevi ekipi," je dejal G. Becht. "Coty bo nadaljeval s svojo strategijo vlaganj in poviševanja prihodkov na podlagi svojih močnih znamk, hkrati pa se bo vrnil k dobičkonosni rasti s pomočjo programov za izboljšanje učinkovitosti. Zaradi tega je misija razvoja blagovnih skupin in znamk ključna, Camillove bogate izkušnje na tem področju pa bodo pripomogle k večji konkurenčnosti Cotyja in uresničevanju strategije podjetja."

"Resnično sem počaščen, da se pridružujem podjetju Coty, ki sem ga občudoval vso svojo kariero v kozmetični industriji," je dejal G. Pane. "Veselim se, da bom lahko uporabil vse svoje izkušnje in spretnosti, da bom prispeval k temu, da se bo Coty še naprej odločno osredotočal na razvijanje vodilnih znamk in ostal vodilni inovator."

G. Pane je diplomiral iz poslovne administracije na Universitá Commerciale Luigi Bocconi. Poleg italijanščine, ki je njegov materni jezik, tekoče govori še angleško in portugalsko.

Napovedne izjave

Določene trditve v tem sporočilu za javnost so napovedne izjave. Te izražajo Cotyjeve trenutne poglede glede na njegovo upravljanje, strategijo in konkurenčni položaj. Napovedne izjave lahko na splošno prepoznamo po besedah oz. besednih zvezah kot so "priložnost," "potencial," "bi lahko," "namerava," "bo," "bi", "nadaljevati" in podobno. Dejanski rezultati se lahko občutno razlikujejo od napovedanih rezultatov zaradi različnih tveganj in negotovosti, vključno z zmožnostjo podjetja, da obdrži ključne zaposlene in težavami pri uresničevanju strategije podjetja, ki lahko vključuje tudi kakšne netočne domneve. Več podatkov o potencialnih tveganjih in negotovosti, ki bi lahko vplivale na poslovanje Cotyja in njegove finančne rezultate, vključno z našim konkurenčnim položajem, lahko najdete v poglavjih Dejavniki tveganja in Razprava upravnega odbora in Analiza finančnega stanja ter Rezultati poslovanja v Cotyjevem letnem poročilu na obrazcu 10-K za fiskalno leto, ki se je končalo 30.6.2014 in v drugih periodičnih poročilih, ki jih Coty periodično posreduje Ameriški komisiji za trg vrednostnih papirjev in nadzor nad poslovanjem z vrednostnimi papirji SEC. Coty ne prevzema odgovornosti za posodabljanje napovednih izjav iz tega sporočila za javnost ali kateregakoli drugega besedila.

O podjetju Coty Inc.

Coty je eno izmed vodilnih podjetij na področju kozmetične industrije s čistimi prihodki v višini 4,6 milijarde ameriških dolarjev za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno v Parizu leta 1904, je specializirano za lepotilne izdelke s potrfeljem znanih dišav, ličil in izdelkov za nego kože in telesa, ki so na voljo v več kot 130 državah in teritorijih. Ponudba Cotyjevih izdelkov vključuje globalne znamke kot so adidas, Calvin Klein, Chloe, DAVIDOFF, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel in Sally Hansen.

Fotografije/multimedijska galerija na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150414005391/en/

Kontakt

Coty Inc.
Odnosi z investitorji
Kevin Monaco, 212-389-6815
ali
mediji
Jessica Baltera, 212-389-7584

Vir: Coty Inc.

Sporočilo za javnost v izvirniku in multimedijske vsebine najdete na:
http://www.businesswire.com/news/home/20150414005391/en

Camillo Pane (foto: Business Wire)