O-STA

PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC 2014/15

(Ljubljana, 22.4.2015) Danes, na svetovni dan zemlje, je na Gospodarskem razstavišču Ljubljana potekala slovesna podelitev za sodelujoče vrtce, osnovne in srednje šole v vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Teh je bilo letos prek 120 s prek 12.200 sodelujočimi, skupno pa od leta 2010 prek 45.000. Natečaj organizira društvo Planet Zemlja od leta 2010, cilj projekta pa je mladim ponuditi dodatna znanja skozi raznolike projekte.

Eden najstarejših projektov, ki se je leta 2010 pridružil natečaju je projekt ZEMLJO SO NAM POSODILI OTROCI, ki uživa podporo predsednika Republike. Mladi skozi raziskovanje lokalnega okolja nominirajo najboljše, ki s svojim zgledom in dejanji, prispevajo k boljši kvaliteti bivanja v občini. Cilj dogodka je aktivirati mlade, ustanove in lokalne skupnosti k zaznavanju pomembnih deležnikov na okolje v katerem živijo in delujejo. Primere dobrih praks v njihovi okolici se nagradi in s tem motivira k nadaljevanju odgovornega odnosa do okolja.

Danes so priznanja v projektu Zemljo so nam posodili otroci, prejeli:

ZMAGOVALCI PROJEKTA ZEMLJO SO NAM POSODILI OTROCI 2015:

ŠOLSKI CENTER VELENJE - ELEKTRO IN RAČUNALNIŠKA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK v kategoriji - OHRANJANJE ČISTEGA ZRAKA

ŠOLSKI CENTER VELENJE, ŠOLA ZA STORITVENE DEJAVNOSTI v kategoriji - NAJBOLJŠA NOMINACIJA

OSNOVNA ŠOLA ROJE v kategoriji - NAJBOLJ AKTIVNA ŠOLA

FRANC STROJIN - nominirala ga je šola GRM NOVO MESTO - CENTER

BIOTEHNIKE IN TURIZMA v kategoriji - OHRANJANJE ZEMLJE

ČEBELARSKO DRUŠTVO DOLOMITI - nominirala ga je OSNOVNA ŠOLA HORJUL v kategoriji - OSVEŠČANJE

OSNOVNA ŠOLA DOBROVA je prejela posebno priznanje ZA ZVESTOBO

ŠC VELENJE - ŠOLA ZA RUDARSTVO IN VAROVANJE OKOLJA je prejela posebno, motivacijsko priznanje

Po prireditvi za mlade se je začela tradicionalna mednarodna Eko konferenca, ki jo otvarja humanitarni delavec, popotnik in novinar Tomo Križnar.

Za podrobnejše informacije in obrazložitve nominacij, se obrnite na nas prek e naslova: zemljosonamposodiliotroci@planet-zemlja.org

Fotografijo s prireditve lahko uporabite brez omejitev avtorskih pravic.

O vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec

Cilj projekta Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki poteka že od leta 2010, je pomagati vzgojno-izobraževalnim ustanovam na poti k ohranjanju kulturnega, naravnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvoju zdrave samopodobe posameznika ter spoštljivega in odgovornega odnosa človeka do okolja in narave. S projektom želi društvo Planet Zemlja doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja.

V natečaju je vključno z letošnjim šolskim letom sodelovalo preko 300 zavodov, naziv jih je pridobilo preko 210, v njem pa je aktivno sodelovalo prek 45.000 otrok, mentorjev in staršev.

O društvu Planet Zemlja

društvo Planet Zemlja že sedmo leto deluje na področju osveščanja javnosti o pomenu odnosa vsakega posameznika do okolja, komuniciranja okoljskih tem z najširšo javnostjo na poljuden način in s pomočjo strokovnjakov skozi različne projekte in dogodke. Leta 2010 je društvo pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave in Zakonu o varovanju okolja.

Več informacij:

info@planet-zemlja.org

www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

FB: Društvo Planet Zemlja

--

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu
www.planet-zemlja.org

info@planet-zemlja.org

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/