O-STA

Svetovni pokal Innsbruck: Ljutič prvi finalist, kadeti ekipno tretji

Innsbruck, 25.4.2015 - Prvi dan svetovnega pokala zveze WAKO v avstrijskem Innsbrucku zaznamovali slovenski uspehi. Redžo Ljutič prvi slovenski finalist, starejši kadeti ekipno tretji, Baloh in Rozina srebrni v glasbenih formah.

Prvi pomladanski vrhunec letošnje sezone, svetovni pokal Austrian Classics v Innsbrucku, ki se ga udeležuje okrog 2.200 tekmovalcev, zaznamuje tudi številčna slovenska udeležba.

Prvi večer tekmovanja je pripadel Redžu Ljutiču. Ljubljančan je v kategoriji do 60 kg discipline K-1r najprej tehnično nadvladal poljskega nasprotnika in slavil po sodniški odločitvi z 2:1. V polfinalni borbi se je soočil z avstrijskim borcem, ki je po uspešni seriji sodnika pripravil do štetja slovenskemu borcu, pa vendar se Ljutič ni dal in v napeti borbi, ki jo je krasil silovit tempo, ni dopustil dvoma o pravem naslovniku vstopnice za finale in slavil s soglasno sodniško odločitvijo.

V soboto se v disciplini K-1r po odličja v ring podajata še brata Jure in Grega Smole, oba v kategoriji -75 kg, in Krčan

Sobota bo na svetovnem pokalu dan posvečen disciplini-point fighting, kjer imamo Slovenci več predstavnikov, ki se potegujejo za najvišja mesta, kar so dokazali tudi uvodni večer tekmovanja v ekipnih borbah.

Naši starejši kadet so najprej po podaljških, kjer se je rezultat v zadnjih sekundah v slovensko korist obrnila Tina Baloh, slavili proti nemški reprezentančni ekipi, zatem suvereno nadvladali domačine Avstrijce in nato v polfinalu izgubili s kasnejšimi zmagovalci Madžari ter s tem zasedli tretje mesto.

Manj sreče je imela članska izbrana vrsta, ki je bila dobro na poti proti Nemcem, vendar bila s poškodbo Sinanbegoviča tako penalizirana, da tudi trenutno najboljši slovenski borec v point-fightingu, Tilen Zajc, ni zmogel več preobrniti rezultata v slovensko korist.

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs

Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda, Svetovnih iger ter s tem edina panožna predstavnica, ki jo priznava tudi MOK.