O-STA

Kickboxing - Slovenci štirikrat prvi na svetovnem pokalu v Innsbrucku

V soboto v point-fightingu slavila Balohova, v nedeljo v light-contactu še Sinanbegovič in Lorber ter Ramadanijeva v kick-lightu. Slovenci dobitniki medalj prav v vseh disciplinah.

Svetovnega pokala Austrian Classics, v avstrijskem Innsbrucku, se je minuli vikend udeležila tudi številčna slovenska reprezentančna odprava., ki je dosegla več odmevnih rezultatov.

Že v petek so se v ekipnem tekmovanju izkazali naši starejši kadeti, ki so najprej v izjemno izenačenem boju prevladali nad Nemci, kasneje suvereno odpravili domačine Avstrijce in po porazu s kasnejšimi zmagovalci Madžari zasedli končno tretje mesto.

V soboto se je ponovno izkazala mlada Zagorjanka Tina Baloh, ki nadaljuje letošnjo žetev zmag na mednarodnih prizoriščih. S štirimi zmagami na turnirju se je suvereno prebila v finale, kjer je s točkovnim izkupičkom 6:5 nadvladala bolgarsko nasprotnico in s tem še enkrat potrdila, da je trenutno najbolj vroče ime v konkurenci starejših kadetinj do 60 kg.

"Tina je po odpravi težav s poškodbo noge, ki jo je spremljala večji del lanske sezone, letos veliko pridobila na samozavesti in to se nadvse pozna v njenih nastopih," pravi njen klubski in reprezentančni trener za disciplino point-fighting Primož Bračič, ki dodaja, da ju letos poleti čaka še kar nekaj dela pri širitvi Tininega tehničnega arzenala z dodajanjem napadov z roko in konter.

V nedeljo popoldne so se na sklepni dan svetovnega pokala na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpeli trije Slovenci. V light-contactu sta bila to težkokategornika Izolan Admir Sinanbegovič (do 94 kg) in Mariborčan Aleš Lorber (nad 94 kg), v disciplini kick light pa Zagorjanka Melinda Ramadani.

Ramadanijeva je v taktično dobro vodeni in vseskozi izenačeni borbi z makedonsko reprezentantko rezultat v svojo korist odločila prav v zadnjih sekundah dvoboja in slavila s soglasno sodniško odločitvijo 3:0.

"Svetovni pokal Austrian Classics je s svojo izjemno kvalitetno udeležbo in tudi številčnostjo, s skoraj 2.200 tekmovalci iz 31 držav, nedvomno vrhunec pomladanskega dela tekmovalne sezone v kickboxingu in zato dober barometer pripravljenosti naših borcev in bork," pravi Vladimir Sitar, predsednik Kickboxing zveze Slovenije, "najbolj pa smo ponosni na to, da smo s prejetimi odličji Slovenci dokazali, da smo konkurenčni prav v vseh disciplinah kickboxinga."

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs



Kickboxing
je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi, aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) ter članica Sport Accorda in Svetovnih iger.