O-STA

Dolenjska banka svojim uporabnikom ponudila Klik NLB

Storitev elektronskega bančništva Klik NLB je olajšala poslovanje tudi uporabnikom Dolenjske banke (www.db-nm.si), saj je le-ta z Novo Ljubljansko banko (www.n-lb.si) in podjetjem ZASLON (www.zaslon.si) sklenila tristranski dogovor o uporabi najbolj obiskane slovenske spletne poslovalnice. ZASLON se s to odločitvijo potrjuje v vlogi vodilnega domačega podjetja na področju razvoja in implementacij sistemov bančništva na daljavo.

Dolenjska banka se pridružuje bankam bančne skupine Nove Ljubljansko banke in Banki Celje (www.banka-celje.si), ki svojim uporabnikom ponujajo možnost poslovanja prek Klika NLB. Odločitev za ZASLONOVO rešitev je nadgrajevanje pogodbe o strateškem partnerstvu med Dolenjsko banko in Novo Ljubljansko banko, kjer so se med drugim zavezali k skupnem razvoju na področju informacijske tehnologije, hkrati pa nadaljevanje strateške usmerjenosti Dolenjske banke k ponudbi sodobnih oblik banènega poslovanja.

Marina Jazbec, direktorica področja poslovanja s fizičnimi osebami Dolenjske banke je ob tej priložnosti povedala: "Dolenjska banka si nenehno prizadeva k dostopnosti storitev, ki jih ponuja svojim komitentom. Med prvimi v Sloveniji smo leta 1996 našim komitentom ponudili storitev TEL 100, s katero smo omogočili varno naročanje bančnih storitev po telefonu. V avgustu lanskega leta smo storitev nadgradili z uporabo telefonskega odzivnika Teledoma. Prepričana sem, da bodo naši komitenti z veseljem sprejeli tudi spletno obliko poslovanja, ki je našim komitentom na voljo 24 ur dnevno."

Na čakanje pred bančnimi okenci bodo tako z veseljem kmalu pozabili tudi komitenti Dolenjske banke, ki svoje storitve odslej lahko opravljajo kadarkoli in od koderkoli želijo. Dovolj je le da imajo pri sebi računalnik s povezavo v internet. Poslovanje je enostavno, hitro in varno, saj vse ZASLONOVE rešitve sledijo evropskim in svetovnim standardom ter varnostnim politikam v bančnem sektorju.
Klik NLB, ki ga ponuja Dolenjska banka, je namenjen fizičnim osebam, imetnikom tekočega ali žiro računa oz. pooblaščencem na teh računih. S preprostim klikom z miško lahko uporabniki pregledajo stanje in promet na računih, plačujejo svoje obveznosti preko položnic in virmanov, prenašajo sredstva med računi, izvedejo različna naročila ipd.

O Dolenjski banki

Dolenjska banka d.d. je banka z dolgoletno tradicijo, od leta 1994 pa posluje kot samostojna banka s sedanjim imenom, celostno podobo in organiziranostjo. Banka ima neomejeno licenco Banke Slovenije in opravlja vse vrste bančnih poslov za pravne in fizične osebe doma in v tujini, kjer ima korespondenčne odnose z 832 bankami. Več na naslovu: www.db-nm.si.

O podjetju ZASLON

Podjetje ZASLON d.o.o., član skupine HERMES SoftLab (www.hermes-softlab.com), je vodilno slovensko podjetje na področju razvoja in implementacij sistemov bančništva na daljavo, elektronskega poslovanja, spletnih aplikacij in varnostnih sistemov na internetu. Rešitve temeljijo na industrijskih standardih in arhitekturi odprtih sistemov ob zagotavljanju visoke ravni varnosti. Glavni ZASLONOV proizvod je modularen sistem za elektronsko bančništvo (SEB), ki povezuje raznolika računalniška okolja v finančnih ustanovah in zagotavlja varno povezavo z različnimi sodobnimi tržnimi potmi, kot je internetno ali mobilno bančništvo. Številne reference obsegajo celostne postavitve sistemov za ugledne domače in tuje družbe, predvsem za banke. Več informacij o podjetju ZASLON na naslovu www.zaslon.si, o sodobnih sistemih bančništva na daljavo pa na naslovu. www.bancniasistent.com.


Podjetje ZASLON d.o.o. si prizadeva za točnost vseh posredovanih informacij ter za morebitne napake ne prevzema odgovornosti.

Več informacij:
Bronja Žakelj, HERMES SoftLab, Ljubljana
Tel.: (01) 586 55 00
e-pošta: bronjaz@hermes.si