O-STA

Skupina HERMES SoftLab je z irskim podjetjem Eurologic Systems ustanovila novo skupno podjetje StorScape

Skupina HERMES SoftLab (HSL) je skupaj z irskim podjetjem Eurologic Systems ustanovila skupno podjetje (joint venture) StorScape. StorScape bo razvijal in tržil programske rešitve za upravljanje pomnilniških sistemov. Gre za eno prvih tovrstnih slovenskih investicij v visoko tehnološko podjetje v tujini.

Rast segmenta svetovnega trga na področju upravljanja pomnilniških sistemov je vzpodbudila skupino HERMES SoftLab in Eurologic Systems, da ustanovita skupno podjetje StorScape. StorScape bo svetovnemu trgu ponudil programske rešitve namenjene upravljanju pomnilniških sistemov. Cilj skupnega nastopa obeh podjetij je razvoj in trženje programskih rešitev, ki jih bo novo nastalo podjetje uresničevalo z vplivom sinergije med prodajnimi kanali Eurologica in akumuliranega znanja skupine HERMES SoftLab na področju omrežnih in pomnilniških sistemov ter sistemov upravljanja aplikacij. V naslednjih treh letih naj bi podjetje StorScape postalo eno najhitreje rastočih podjetij na svetovnem trgu na področju razvoja in prodaje programskih rešitev za upravljanje pomnilniških sistemov.

Rudi Bric, predsednik uprave in glavni izvršni direktor skupine HERMES SoftLab: "Eurologic Systems odlično razume kompleksnost in zahteve današnjih pomnilniških potreb. Podjetje prinaša svetovni doseg in dokazano strokovno znanje v razvoju pomnilniških sistemov ter v optimiziranju in implementaciji. Na drugi strani imamo v skupini HERMES SoftLab zbrana in preverjena znanja na področju razvoja programske opreme za upravljanje shranjevalnih sistemov. Prav ta delitev izkušenj in znanj obeh matičnih podjetij bo združeno vplivala na uspešne poslovne rezultate podjetja StoreScape. Za skupino HSL je ta investicija dokaz, da lahko s slovenskim znanjem pridobimo tuje partnerje, ki to znanje visoko cenijo in so pripravljeni na skupno tveganje. Slovenija si z Irsko deli usodo majhnih narodov in dežel v EU. Takšno sodelovanje lahko prinese k uveljavitvi majhnih narodov v Evropski skupnosti in posledično k ekonomski krepitvi majhnih držav."

Boštjan Bregar, član uprave skupine HERMES SoftLab in predsednik upravnega odbora StoreScape: "Programske rešitve podjetja StorScape bodo velikim podjetjem dala moč za popolno izkoriščanje prednosti njihovih pomnilniških mrež in jim omogočila maksimalni izkoristek njihovih investicij v pomnilniško infrastrukturo. StorScape je posledica strategije začrtane v letu 2000, ki predvideva, da bo skupina HERMES SoftLab v naslednjih letih agresivno povečevala svojo prisotnost pri končnih kupcih s programskimi rešitvami in izdelki pod lastno blagovno znamko."

StorScape je bil ustanovljen konec leta 2001. Sedež podjetja je na Irskem v Dublinu, s prodajno centralo v ZDA (Boston) in razvojnim centrom v Sloveniji.


HERMES SoftLab ima v skupnem podjetju 51 odstotni delež, Eurologic pa 49 odstotni delež. Za glavnega izvršnega direktorja je bil imenovan Mark Urdahl iz ZDA, za izvršnega predsednika upravnega odbora pa Boštjan Bregar, ki je član uprave v skupini HERMES SoftLab.


EuroLogic Systems
Eurologic Systems je eden izmed vodilnih dobaviteljev programskih rešitev za upravljanje pomnilniških sistemov za vertikalne, kanalske in strežniške trge. Podjetje, ki je v privatni lasti je bilo ustanovljeno leta 1988. Eurologic ima letno nad 100 mio dolarjev prihodkov. Med pomembnejše stranke Eurologica spadajo: Dell Computer, Lucent Technologies, Motorola, Agfa Prepress in Siemens Medical. Sedež podjetja je v Dublinu, na Irskem. Svoja predstavništva ima v ZDA, Evropi in Aziji.


Skupina HERMES SoftLab
Leta 1990 ustanovljeno podjetje HERMES SoftLab je eno od vodilnih ponudnikov programskih rešitev in storitev v Srednji in Vzhodni Evropi, ki ima svoja predstavništva v petih evropskih državah in ZDA ter preko 600 zaposlenih, 14 različnih narodnosti. Med naročniki izdelkov in storitev s področja programske opreme so velike mednarodne korporacije, kot so Hewlett-Packard, Agilent Technologies, Ericsson, Sixt AG ter številne slovenske in tuje banke, finančne institucije in podjetja. Skupina HSL ustvari več kot 80 odstotkov prihodkov na tržiščih Zahodne Evrope in ZDA. Specializiran je za omrežne in pomnilniške sisteme ter sisteme upravljanja aplikacij. Poleg tega je podjetje uspešno na področju razvoja programskih rešitev in storitev za bančništvo in telekom. V letu 2000 je imel HSL 33,4 mio EURO prihodkov.