O-STA

HYPO ALPE-ADRIA-BANK PONUDILA PODJETJEM TUDI MOŽNOST ELEKTRONSKEGA POSLOVANJA PRI PLAČILNEM PROMETU S TUJINO

HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d., (www.hypo-alpe-adria.si ), ki je od marca 2002 s svojo novo poslovno enoto prisotna tudi v Kopru, je uresničila svoje načrte in podjetjem poleg elektronskega poslovanja v domačem plačilnem prometu ponudila tudi možnost elektronskega poslovanja pri plačilnem prometu s tujino.

HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. se je odločila, da bo svojim poslovnim partnerjem omogočila elektronsko poslovanje skupaj s podjetjem ZASLON, ki je banko prepričalo s kvaliteto svojih rešitev in z referencami. ZASLONOV sistem elektronskega bančništva (SEB) v HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. ponujajo pod blagovno znamko HYPOnet (https://www.hyponet.net) . Storitev omogoča varno, cenejše, hitro in enostavno poslovanje z banko tako občanom, kot tudi podjetjem in samostojnim podjetnikom.

"Kljub relativno kratkemu času delovanja naše banke na slovenskem bančnem trgu (od srede leta 1999), smo si zadali cilj, da naše elektronsko poslovanja postavimo na najvišji nivo v čim krajšem času. Tako smo našim komitentom – podjetjem omogočili uporabo storitev elektronskega poslovanja v domačem plačilnem prometu že v letu 2000, torej ob pričetku procesa prenosa računov podjetij iz Agencije v banke. V letu 2001 je sledilo elektronsko poslovanje za občane in samostojne podjetnike in v začetku leta 2002 še podpora elektronskemu poslovanju pri plačilnem prometu s tujino. Pri pripravi podpore smo, poleg ugodnosti dela iz domačega naslanjača ali iz pisarne v podjetju, ki jo rešitev omogoča že sama po sebi, želeli uporabnikom omogočiti predvsem varnost njihovih plačil ter enostavnost uporabe, ki je zagotovljena z uporabo pametnih kartic ActivCard in z generatorji enkratnih gesel ActivCard One. Rešitev je v skladu z evropskimi standardi ter varnostnimi principi v bančnem sektorju. Interno smo rešitev integrirali z našim obstoječim informacijskim sistemom na način, ki nam omogoča v največji možni meri avtomatizacijo plačil, kar posledično pomeni obdelavo velikega števila plačil z majhnim številom zaposlenih. Kvaliteta naših storitev elektronskega poslovanja HYPOnet se odraža v stalnem naraščanju števila uporabnikov. Seveda pa je to šele prvi korak na začrtani poti saj v letošnjem letu načrtujemo dopolnjevanje obstoječih rešitev z dodatnimi funkcijami za vse segmente uporabnikov, za velika podjetja pa v sodelovanju z ZASLONOM načrtujemo še uvedbo nove storitve, ki bo omogočala hitre in neposredne prenose velikega števila plačil med podjetjem in banko.Tistim, ki se šele odločajo za tovrstni način poslovanja z HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. poleg demo verzij za podjetja, občane in samostojne podjetnike, ki jo lahko najdete na naših internetnih straneh, nudimo tudi možnost neposredne predstavitve in izobraževanja za uporabo naše storitve elektronskega poslovanja, le prijaviti se je potrebno," je povedal Borut Radi, vodja področja Informacijske tehnologije in Organizacije v HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.

O podjetju ZASLON Podjetje ZASLON d.o.o., član skupine HERMES SoftLab (www.hermes-softlab.com) je vodilno slovensko podjetje na področju razvoja in implementacije sistemov elektronskega bančništva na daljavo, elektronskega poslovanja, spletnih aplikacij in varnostnih sistemov na internetu. Njihove rešitve temeljijo na industrijskih standardih in arhitekturi odprtih sistemov ob zagotavljanju visoke ravni varnosti. Glavni ZASLONOV proizvod je modularni sistem za elektronsko bančništvo (SEB), ki povezuje raznolika računalniška okolja v finančnih ustanovah in zagotavlja varno povezavo z različnimi tržnimi potmi, kot je internetno in mobilno bančništvo. Številne reference obsegajo postavitve sistemov za domače in tuje družbe, predvsem banke. Več informacij o podjetju ZASLON ter o sodobnih sistemih bančništva na daljavo na naslovu www.zaslon.si.