O-STA

Western Union Foundation darovala že več kot 100 milijonov dolarjev in presegla globalni mejnik v dobrodelnosti

Western Union Foundation je od leta 2001 nevladnim organizacijam iz vsega sveta namenila že več kot 3000 donacij

ENGLEWOOD, Kolorado--(BUSINESS WIRE)-- Fundacija Western Union Foundation je danes sporočila, da je presegla veliki mejnik, saj je več kot 2700 nevladnim organizacijam (NVO), ki nudijo podporo tisočim družinam v več 135 državah in teritorijih, darovala že več kot 100 milijonov ameriških dolarjev.

Western Union Foundation sodeluje s širokim spektrom NVO, od velikih do majhnih neprofitnih in humanitarnih organizacij, kot so Unicef, Save the Children, Mercy Corps, Pratham in druge.

Western Union Foundation podpira dobrodelne organizacije, predane delu za boljšo prihodnost posameznikov, družin in skupnosti po vsem svetu - od izboljševanja dostopnosti šolanja in kakovosti izobraževanja, do zagotavljanja podpore in prenove za družine in skupnosti po vsem svetu, ki so jih prizadele katastrofe. (video)

"Western Union izboljšuje življenje potrošnikov z zagotavljanjem boljših načinov prenosa denarja do njihovih družin, prijateljev in poslovnih partnerjev v več kot 200 državah in teritorijih," je dejal Hikmet Ersek, predsednik uprave in glavni izvršni direktor Western Uniona. "Še posebej sem ponosen, da lahko ta mejnik proslavimo s predstavniki Western Uniona, našimi zaposlenimi in partnerskimi NVO, ki so fundaciji resnično pomagali ustvariti boljši svet."

Patrick Gaston, predsednik fundacije Western Union Foundation, je dodal: "Zelo smo ponosni, da lahko praznujemo ta mejnik z organizacijami, ki so že več let naše partnerice in zagotavljajo, da prispevki fundacije resnično izboljšujejo življenja neštetih posameznikov po vsem svetu. Ta izjemen dosežek veliko pove ne le o moči sodelovanja z NVO, malimi neprofitnimi organizacijami in dobrodelnimi organizacijami po vsem svetu, ampak tudi o neutrudni pomoči več kot 500 predstavnikov Western Uniona in tisočih zaposlenih pri Western Unionu, ki so našemu poslanstvu namenili svoj čas in denar."

Leta 2013 in 2014 je več kot 72 odstotkov vseh zaposlenih pri Western Unionu, ali 7580 zaposlenih v 53 državah, namenilo donacijo Western Union Foundationu. Še več, fundacija je zagnala sodelovanje s stotinami predstavnikov Western Uniona in prodajnimi partnerji, da bi ustvarila pristno partnerstvo, ki je vitalnega pomena pri uresničevanju tega mejnika.

Izobraževanje

Izobraževanje igra pomembno vlogo pri spreminjanju človeških življenj na bolje in gradi močnejše, bolj odporne skupnosti in gospodarstva po vsem svetu. Iz teh razlogov sta Western Union in Western Union Foundation ustanovila tudi Education for Better (Izobraževanje za bolje), triletno zavezo izobraževanju. Projekt Education for Better, ki je bil predstavljen ob zagonu iniciative Združenih narodov Education First (Šola na prvem mestu) septembra 2012, uporablja izdelke in storitve podjetja Western Union, namensko trženje, zagovorništvo, korporativno in strateško filantropijo fundacije, vključenost zaposlenih in komunikacijo pri podpori srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov po vsem svetu. Do danes je projekt Western Union Education for Better zagotovil več kot 11,6 milijona dolarjev za pomoč pri izobraževanju 500.000 učencev in učiteljev po vsem svetu, vključno z:

  • Iniciativa PASS: Pri projektu, ki je bil zagnan maja 2013, so The Western Union Company, Western Union Foundation in Unicef združili moči, da bi preko Western Unionovega partnerstva z UEFA Europa League izkoristili moč športa pri osveščanju o potrebah po zvišanju vlaganj v izobraževanje. Kot globalni partner UEFA Europa League se je Western Union zavezal, da bo v okviru svojega sponzorstva za vsako uspešno podajo žoge nagradil s sredstvi, ki bodo otrokom omogočila milijon dni šolanja. Da bi dosegli ta cilj, se je Western Union zavezal, da preko Western Union Foundation v obdobju treh let daruje 1,8 milijona dolarjev v podporo Unicefovih izobraževalnih programov v desetih državah. Sedaj teče že tretje leto programa in iniciativa PASS (Podaja) je že podprla Unicefove izobraževalne programe na Jamajki, v Nigeriji, Turčiji, Braziliji, Senegalu, Maroku in na Kitajskem; še letošnje leto pa bo podprla tudi programe v Kolumbiji, Mehiki in Romuniji.
  • Globalno partnerstvo Teach for All: Western Union Foundation je zagotovil več kot 750,000 dolarjev partnerstvu Teach for All (Uči za vse), ki se je pričelo leta 2013 in si prizadeva izboljšati možnosti za izobraževanje po vsem svetu. Poleg tega je fundacija namenila še dodatnih 200.000 dolarjev za podporo mreže partnerjev partnerstva Teach for All v Mehiki, Indiji, Veliki Britaniji, Avstriji, Argentini in Avstraliji. 36 partnerskih organizacij globalne mreže Teach for All trenutno nudi podporo 16.000 učiteljem, preko njih pa doseže več kot milijon učencev.

Pomoč ob naravnih katastrofah in nujnih situacijah

Ob naravnih katastrofah in izrednim razmerah Western Union Foundation sodeluje s številnimi organizacijami, ki pomagajo posameznikom in družinam obnoviti svoja življenja. Do sedaj je fundacija podprla več kot 140 operacij za pomoč po naravnih katastrofah v 65 državah po vsem svetu, med drugim:

  • Pomoč po potresu v Nepalu: Western Union Foundation bo namenila 200,000 dolarjev za pomoč Nepalu v obliki različnih donacij v sodelovanju z zaposlenimi pri Western Unionu, njegovimi predstavniki in poslovnimi strankami.
  • Izziv ob izbruhu Ebole: Decembra 2014 je Western Union Foundation izzvala poslovno skupnost in javnost, da pomagata Zahodni Afriki. Fundacija je podvojila zbrana sredstva in darovala več kot 500.000 dolarjev organizacijama Save the Children in International Medical Corps.
  • Hurikan Sandy: Leta 2012 je Western Union Foundation ponovno združila moči s predstavniki Western Uniona v ZDA in zagotovila več kot 660.000 dolarjev Ameriškemu Rdečemu križu in Mednarodni federaciji Rdečega križa in Rdečega polmeseca za pomoč severovzhodu ZDA in delu Karibov.

O fundaciji Western Union Foundation

Fundacija Western Union se posveča ustvarjanju boljšega sveta, v katerem možnost uresničiti svoje sanje s pomočjo ekonomskih priložnosti ni samo privilegij maloštevilnih, ampak pravica za vse. Preko svojega projekta Education for Better in s pomočjo družbe Western Union, njenih zaposlenih, podružnic in poslovnih partnerjev fundacija Western Union Foundation svojo vizijo uresničuje preko podpore izobraževanju in pomoči na prizadetih območjih in s tem tlakuje pot do boljše prihodnosti. Naša skupna družbena prizadevanja izboljšujejo življenja posameznikov, družin in skupnosti po vsem svetu. Odkar je bila ustanovljena, je fundacija zagotovila za več kot 101.1 milijona dolarjev donacij in drugih prispevkov za več kot 2.739 nevladnih organizacij in več kot 135 držav in območij. Western Union Foundation je ločena §501(c)(3) dobrodelna ustanova v ZDA. Za več informacij obiščite www.westernunionfoundation.org, ali postanite naš sledilec na Twitterju (@TheWUFoundation).

WU-G


Kontaki

Western Union
Brad Jones, +1 (720) 332-1262
bradley.jones@westernunion.com

Vir: Western Union

Distribuira Business Wire
Izvirno sporočilo za javnost lahko preberete tudi na:

http://www.businesswire.com/news/home/20150506005265/en