O-STA

FOOD REVOLUTION DAY, 15. MAJA TUDI V SLOVENIJI

Po uspešni izvedbi prvega Food Revolution Day-a v Sloveniji, ki je prvič potekal v Mariboru maja 2013 in drugič v Izoli maja 2014, se obeta nov dan zdrave prehrane, tokrat v Ljubljani. Društvo Planet Zemlja, ambasador svetovnega gibanja Food Revolution, ki ga od leta 2012 izvaja svetovno znani kuhar Jamie Oliver, bo letos izvedel projekt ozaveščanja o pomenu zdrave hrane na dvorišču Ventovarne, na Masarykovi 17 v Ljubljani, 15. maja ob 15. uri. Food revolution day bo letos potekal na isti dan v 182 državah sveta.

Praktična prehranska izobrazba ni le nujna za zaustavitev slabega zdravja prihodnjih generacij, temveč jo lahko smatramo za človekovo pravico. Le z osvojenim znanjem o hrani, o tem od kje prihaja, kako vpliva na telo ter kako jo pridelati, pripraviti in v njej uživati, lahko resnično spoznamo prednosti kakovostne prehrane za zdravje in za kakovost življenja nasploh.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je bilo v letu 2013 po vsem svetu pretežkih ali debelih kar 42 milijonov otrok, mlajših od pet let! "Ta številka kaže, da je nekaj hudo narobe z našim odnosom do hrane, zato moramo ukrepati zdaj," pravi Oliver in poziva k podpisu peticije za spremembe. Več najdete v pismu JO v angleščini, ki vam ga prilagamo.

Prepričan je namreč, da lahko s skupnimi močmi naredimo premik v pravo smer: "Naše otroke moramo naučiti življenjskih spretnosti, ki jih tako nujno potrebujejo za zdrava, srečnejša, bolj produktivna življenja. Naš cilj je uresničljiv, saj ni raketna znanost. Vse kar želimo je, da bi otroci kdaj posadili kakšno seme, opazovali kako hrana raste, da se ji posvečajo, jo negujejo in pridelujejo, se zabavajo ob kuhanju in kar je najpomembneje, uživajo ob tem, ko jo jedo in delijo z ljudmi, ki jih imajo radi. To je srce rešitve."

Vabljeni 15. maja ob 15. v Ventovarno, na Masarykovo 17 v Ljubljani!

--

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu
www.planet-zemlja.org

info@planet-zemlja.org

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/