O-STA

Kickboxing - Slovenci osemkrat zlati na Alpe Adria Open

Minuli vikend se je v Pulju odvil že tradicionalni kickboxing turnir Alpe Adria Open, na katerem je sodelovalo 291 borcev iz 29 klubov in 5 držav. Slovenske barve na turnirju so zastopali predstavniki klubov KBV Ptuj, KBK Koper in KBK Murska Sobota, ki so skupno dosegli kar osem prvih mest.

"Turnir je potekal v dobrem vzdušju, kot že tradicionalno pa so bile na njem najmočneje zatopane prav najmlajše kategorije tekmovalcev;" je o turnirju povedal vodja ptujske odprave, sicer mednarodni sodnik Edvard Štegar. Ptujčani so se s konkurenco pomerili v disciplini point-fighting, kjer je v močni in številni konkurenci med dečki v kategoriji nad 32 najboljši Tilen Repina in bil hkrati proglašen tudi za najboljšega borca v svoji starostni kategoriji. Ptujski uspeh je z zmago med mlajšimi kadetinjami do 32 kg dopolnila še Staša Štern.

Pravtako v point-fightingu je bila med deklicami nad 32 kg najboljša na turnirju tudi Koprčanka Alin Brdar, medtem ko je njen klubski kolega Tilen Rojc slavil med mladinci do 63 kg v disciplini light-contact.

S kar štirimi zlatimi odličji so se v disciplini kick-light izkazali člani murskosoboškega kickboxing kluba. "Najbolj si na tem mestu pohvale zasluži Tilen Džafič, ki je navkljub poškodbi, zaradi katere že 3 tedne ni mogel trenirati, takorekoč z eno nogo premagal dva dobra domača borca," je predstavo svojega borca pokomentiral klubski trener Tomo Kološa. Poleg Tilna, ki je slavil med mladinci do 63 kg, je v isti starostni kategoriji v konkurenci do 74 kg slavil še Kevin Vučko, med člani pa Matej Hajduk (do 89 kg) in Jože Sočič (nad 94 kg).