O-STA

Kickboxing - Naši najmlajši borci uspešni v Avstriji

Na 7. ASVÖ Junior Challenge minuli vikend mladi slovenski kickboxerji osvojili 9 prvih mest.

Minuli vikend so se najmlajši borci treh slovenskih kickboxing klubov mudili v avstrijskem Matterburgu na že 7. turnirju ASVÖ Junior Challenge, kjer so v konkurenci 220 borcev iz 20 klubov in 5 držav v disciplini point-fighting osvojili 9 prvih mest.

Med mlajšimi kadetinjami se je ponovno izkazala slovenska državna prvakinja Zala Rozina, ki je slavila tako v konkurenci do 37 kot do 42 kg, klubski uspeh je s tretjim mestom dopolnila še Tija Šiles (obe PDK Zagorje).

Med mlajšimi kadeti se je s prvim mestom v kategoriji do 28 kg in tretjim mestom do 32 kg izkazal Tomi Sešlar (PDK Izlake), medtem ko je bil v kategorijah do 47 kg in nad 47 kg njegov klubski vrstnik Luka Gračner dvakrat tretji.

Nesporno prvo ime turnirja med starejšimi kadetinjami je bila naša večkratna državna prvakinja Tina Baloh (PDK Zagorje), ki je zmagala v kategorijah do 60 in do 65 kg, slavila pa tudi v odprtem tekmovanju grand champion, medtem ko je bila v kategorijah niže dvakrat peta Špela Borštnar (PDK Izlake).

Odlično so se odrezali tudi naši starejši kadeti. Žan Vrtačnik (PKD Zagorje) je bil najboljši tako v kategoriji do 42 kg kot do 47 kg, Žan Ferme (PDK Izlake) do 57 kg, medtem ko je bil Aleksander Maselj (pravtako PDK Izlake) tretji v kategoriji di 63 kg in drugi v kategoriji do 69 kg.

V disciplini light je nastopil tudi predstavnik KBV Ptuj Timi Sitar in med starejšimi kadeti do 63 kg zasedel tretje mesto, Ptujčani pa so na tekmovanju sodelovali tudi v sodniških vrstah, kjer so se s strokovnostjo izkazali Milan Breg, Aleš Skledar in Matej Šibila.

"Turnir ASVÖ Junior Challenge je namenjen mlajšim starostnim kategorijam, zato je še posebej dobrodošlo pri pridobivanju izkušenj, piljenju forme in odpravi pri nekaterih naših borci še vedno prevelikih nihanj v predstavah pred svetovnim pokalom Bestfighter, ki bo na sporedu že prihodnji vikend v italijanskem Riminiju," je o tekmovanju povedal glavni trener izlaškega Pon do kwana Srečko Rozman.