O-STA

Mladi slovenski kickboxerji zmagovito začeli svetovni pokal

Starejši kadeti v petek najboljša ekipa v disciplini point-fighting na svetovnem pokalu v kickboxingu v italijanskem Riminiju.

Prvi dan svetovnega pokala v kickboxingu zveze WAKO je bilo na sporedu ekipno tekmovanju v point-fightingu, ki se ga je slovenska izbrana vrsta udeležila v treh starostnih kategorijah. Ponovno so se odlično izkazali naši starejši kadeti v postavi Domen Jerman, Aleksander Maselj, Tadej Kolander in Tina Baloh, ki je v polfinalu bila najprej izrazito boljša od Italijanov, v velikem finalu pa popolnoma nadvladala še Britance.

"Naši starejši kadeti so ponovno potrdili svojo kakovost in, kar je najbolj presenetljivo za tako mlade borce, veliko mero zrelost," pravi selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec, "s tem lahko sklepamo, da so okviri ekipne reprezentančne vrste pri starejših kadetih, ki nas bo konec avgusta zastopala na evropskem mladinskem in kadetskem prvenstvu konec avgusta v baskovskem San Sebastianu, zakoličeni in da bomo tam ponovno kandidati za najvišja mesta."

Na pragu preboja med dobitnike odličij pa sta obtičali preostali dve slovenski ekipi mladincev in članov. Obakrat so bili zanje usodni ekipi iz vrst domačega kluba Bestfighter.

V petek so bile na sporedu tudi predborbe v ring disciplinah, kjer pa se slovenskim tekmovalcem ni uspelo prebiti v krog dobitnikov odličij. "Fantje so se na tako velikem tekmovanju lahko pomerili z najboljšimi predstavniki svojih disciplin in preverili svojo formo," petkov izkupiček v full-contactu in kick-lightu komentira Korošec, "na srečo pa je do jesenskih terminov članskega svetovnega prvenstva še dovolj časa za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti, seveda s predpostavko temeljitega dela v domačih sredinah!"

Petkov uspeh je bil dobra napoved za sobotne posamične obračune v point-fightingu, medtem ko je nedelja že tradicionalno čas za predstave naših tekmovalcev v disciplinah light-contact in kick-light. Na letošnjem jubilejnem, že dvajsetem turnirju Bestfighter, sodeluje več kot 2.000 borcev in bork.