O-STA

Kickboxing - Na Izlakah že 15. združili tekmovalnost s fair-playem

15. odprto prvenstvo Izlak združilo najmlajše kickboxerje iz treh držav, naši reprezentančni kandidati prikazali odlično formo.

Najmlajšim generacijam kickboxerjev posvečeno odprto prvenstvo Izlak je danes v tamkajšnji športni dvorani združilo klube iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Prisotni so lahko uživali v dobrih predstavah v disciplini point-fighting, prav poseben naboj pa so seveda imeli sosedski obračuni odličnih borcev izlaškega in zagorskega kluba.

Na tej zadnji tekmovalni preizkušnji pred bližnjim evropskim kadetskim in mladinskim prvenstvo, ki bo na sporedu konec avgusta v baskovskem Bilbau, so odlično formo prikazali tudi reprezentančni kandidati, na čelu z v ekipnem tekmovanju na zadnjem svetovnem pokalu zlato zasavsko četverico v sestavi Tina Baloh, Domen Jerman, Aleks Maselj in Tadej Kolander, ki je danes v posamičnih preizkušnjah ponovno potrdila tako odlično formo kot tudi napoved strokovnega vodstva slovenske reprezentance, da sodijo v najožji krog tistih, ki bodo v Bilbau krojili sam vrh.

"Po lanskoletni svečani izvedbi turnirja na prostem, ki je obeležila dvajsetletnico delovanja našega kluba, se letos vračamo v našo domačo telovadnico. Veseli smo, da smo ponovno združili klube, ki posebno pozornost namenjajo delu z najmlajšimi. Turnir je uspel, borbe so bile odlične, še posebej pa me veseli, da sta danes tukaj vladala fair play in prijateljsko vzdušje," je že petnajsto izdajo turnirja orisala predsednica kluba PDK Izlake Maša Zajc, ki se zahvaljuje vsem pokroviteljem, na čelu s Kickboxing zvezo Slovenije, ki so omogočili izpeljave tega projekta.

"Izlake open je turnir, ki ga že tradicionalno krasita prijateljsko vzdušje brez velikih tekmovalnih pritiskov na naše najmlajše tekmovalce, zato je pravšnji za sproščujoč zaključek prve polovice tekmovalne sezone pred prihajajočimi prvenstvi;" je povedal Vladimir Sitar, predsednik Kickboxing zveze Slovenije,, "vseeno pa smo veseli ponovne potrditve dobre forme naših reprezentančnih kandidatov, ki jih že prihodnji teden čakajo priprave na tradicionalne pripravljalnem kampu v Izoli."