O-STA

Na pripravah s kickboxerji tudi Dejan Zavec

Izola, 25.-28-6. 2015

Zadnji junijski vikend se bo v organizaciji Kickboxing zveze Slovenije že tretje leto zapored odvil Kickboxing kamp Izola, na katerem bo od četrtka do nedelje sodelovalo več kot sto ljubiteljev te športne panoge iz Slovenije in tujine.

Treninge v športni dvorani OŠ Livade bodo tudi letos vodili priznani domači in tuji trenerji. Iz znamenite šole Intensive point fight training prihajata Emanuele Bozzolani in Gregorio Di Leo, na kampu bodo ponovno prisotna slovenska vrhunska trenerska imena na čelu z Dejanom Zavcem, Tomažem Barado in Igorjem Packom, medtem ko bo priznani športni psiholog dr. Marko Tušak predaval o psihični pripravi športnika na izzive velikih tekmovanj.

"Gre za že tradicionalni, tretji pripravljalni kamp v Izoli, ki ga odlikuje vrhunska trenerska zasedba, letos okrepljena še z našim boksarskim šampionom Dejanom Zavcem, ki se je tudi sam poldrugo leto udejstvoval v kickboxingu in zato lahko udeležencem kampa postreže s svojim bogatim repertoarjem znanj, posebej prilagojenim tudi zahtevam našega športa," izolske priprave orisuje predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar, "še posebej pa nas veseli, da kamp postaja vse bolj prepoznaven tudi izven naših meja, tako da med več kot sto udeleženci letos pričakujemo tudi goste iz tujine."

Izolskega kickboxing kampa se bo udeležila večina slovenskih reprezentančnih kandidatov vseh generacij. Za naše kadete in mladince bodo to zadnje skupinske priprave pred evropskim prvenstvom, ki bo konec avgusta v baskovskem San Sebastianu. Tam bodo, sodeč po letošnjih rezultatih na tekmovanjih najvišjega ranga, med tistimi, ki utegnejo krojiti sam vrh, tudi naši starejši kadeti. Kickboxing kamp Izola je sicer odprt za vse ljubitelje tega športa, neglede na predznanje ali starost.

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs


Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda, Svetovnih iger.