O-STA

Podjetje Bayer polepšalo zaključek šole za več 250 slovenskih otrok

· Podjetje Bayer je letos s pomočjo ZPM Ljubljana Moste Polje prvikrat omogočilo izlet v Hišo eksperimentov in malico za več kot 250 šolarjev iz vse Slovenije

· Otroci navdušeni nad odkritjem, da je znanost lahko tudi zabavna

Ljubljana, 30. junij 2015 - Podjetje Bayer je letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje 250 otrokom omogočilo obisk Hiše eksperimentov v Ljubljani. Otroci so prvi dan poletnih počitnic tako preživeli v slovenski prestolnici in si ogledali program Hiše eksperimentov. Za večino otrok je bilo to prvo srečanje z znanostjo na zabaven način, za marsikoga pa tudi prvi obisk našega glavnega mesta. Vsakemu otroku so omogočili tudi malico.

Estera Popovič, vzgojiteljica in prostovoljka ZPM Ljubljana Moste Polje je povedala: "Otroci so se pri znanstvenih poskusih zadrževali dalj časa in z veseljem sodelovali. Zanimivi so se jim zdeli poskusi predstavljeni pri 'barvologiji', saj so sami spoznavali osnovne barve mavrice in se tudi sami igrali s svetlobo."

Otroci, navdušeni nad poskusi, so povedali, da do sedaj niso vedeli, da je lahko fizika tako zabavna in zanimiva. Čeprav so bili sprva malce zadržani, so se hitro razživeli in uživali v raznovrstnih eksperimentih pod vodstvom prijaznih animatorjev. Hiša eksperimentov je ta dan odprla vrata samo za otroke pod okriljem Bayerjeve dobrodelne akcije.

ZPM Ljubljana Moste Polje je poskrbela za prijave otrok, med katerimi so bili tudi otroci s posebnimi potrebami, iz različnih regij, spremljevalce in malico ter organizirala avtobusni prevoz iz Slovenj Gradca in Celja, Metlike, Ajdovščine in Šentjurja pri Celju, otroke iz Ljubljane in okolice pa so v Hišo eksperimentov privedli spremljevalci ZPM Ljubljana Moste Polje. Otroke so razdelili v pet skupin, da so lahko prav vsi poskusili in doživeli lastno izkušnjo z eksperimentiranjem in znanost spoznali čisto od blizu.

Za otroke je bil to čisto drugačen dan od dni, ki jih preživijo v svojem okolju. Domov so odšli polni vtisov, doživetij in spominov na poskuse, pri katerih so nekateri zelo uživali, ostali pa so preživeli lep družaben dan v našem glavnem mestu. S tem je Bayer dodal še en kamenček v mozaik svojih letošnjih družbeno odgovornih aktivnosti. Podjetje Bayer d.o.o. in njegovi zaposleni s različnimi dejavnostmi udejanjajo poslanstvo Bayerja, zapisano v sloganu "Science For A Better Life" - Znanost za boljše življenje.

Več na www.bayer.si

Bayer: Science For A Better Life

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, kmetijstva in visokotehnoloških polimerov. Kot inovativna družba uveljavlja nove trende na področjih, ki temeljijo na raziskavah. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in višjo donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot družbeno in etično odgovorna družba. V poslovnem letu 2014 je skupina imela okoli 118.900 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 42,2 milijarde evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,5 milijarde evrov, stroški raziskav in razvoja pa 3,6 milijarde evrov. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, telefon 01 581 44 13

katja.kresse@bayer.com