O-STA

XLABova aplikacija Device Monitor med priporočenimi rešitvami za kibernetsko varnost

Opera v svoj brskalnik integrirala varnostno programsko opremo podjetja cyscon za zaščito nemških uporabnikov pred "phishing" napadi

Ljubljana, 30. junij 2015

Podjetje Opera Software sedaj ponuja novo varnostno rešitev, integrirano v svoj brskalnik za zaščito nemških uporabnikov pred "phishing" napadi, potem ko je sklenilo pogodbo s podjetjem cyscon, specializiranim za področje spletne varnosti.

Cysconova rešitev PhishKiller vključuje seznam nevarnih spletnih virov in tako zagotavlja dodaten nivo varnosti poleg že obstoječih varnostnih mehanizmov za preprečevanje širjenja zlonamerne programske opreme. PhishKiller zasebnim in poslovnim uporabnikom priporoča tudi prenos drugih varnostnih rešitev, med njimi je aplikacija Device Monitor, ki jo je razvilo podjetje XLAB. Namenjena je uporabnikom Androida in ob odprtju "phishing" e-sporočila in kliku na povezavo le-to preveri proti cysconovi storitvi o varnosti spletnega vira.

Operin brskalnik je prvi, ki je integriral cysconovo rešitev, da bi nemškim uporabnikom omogočil več varnosti na spletu. Pri "phishingu" se zlonamerne spletne strani poslužujejo lažne identifikacije z namenom pridobitve občutljivih podatkov, kot so uporabniško ime, geslo, podatki o kreditni kartici in zlorabi le-teh za svoje namene.

"Phishing" postaja resen problem, ki škodi zaupnemu odnosu vzpostavljenem med kupci in blagovno znamko, "pravi Thomas George, digitalni strateg pri podjetju cyscon. "Z razvejano mrežo podatkovnih senzorjev lahko podjetjem in končnim uporabnikom pomagamo pri prestrezanju kibernetskih groženj in ohranjanju varnega spleta."

Nemci zaskrbljeni zaradi porasta kibernetskega kriminala

Glede na raziskavo Evropske unije o ozaveščenosti glede kibernetskega kriminala, je 90% nemških anketirancev mnenja, da narašča tveganje, da postanejo žrtve kibernetskega napada. 91% jih ne želi razkrivati osebnih podatkov na spletu, 58% pa jih skrbi, da bo kdo zlorabil njihove osebne podatke.

S svojo rešitvijo PhishKiller želi cyscon izboljšati ozaveščenost in se izogniti "phishing" napadom v nemško govorečem krogu uporabnikov spleta. "Spletna varnost je bila od nekdaj prednostna naloga pri razvoju Operinih produktov. Nenehno iščemo nove rešitve za karseda varno spletno izkušnjo naših uporabnikov," pravi Lars Boilesen, CEO pri Opera Software. "Sodelovanje s podjetjem cyscon se popolnoma ujema z našo vizijo in zagotavlja brezskrbno uporabniško izkušnjo."

Pred kratkim je podjetje Opera kupilo SurfEasy Inc., vodilno podjetje na področju spletne varnosti in zasebnosti, ki svoje rešitve VPN (navidezna spletna omrežja) ponuja za vse platforme, pametne telefone, tablice in namizne računalnike. Tokratnja pridobitev predstavlja naslednji korak pri širitvi ponudbe rešitev s področja varnosti.

O podjetju cyscon

Podjetje cyscon, s sedežem v Düsseldorfu, je specializirano za odkrivanje kibernetskih groženj, preprečevanje napadov in blaženje posledic, kar dosega z razvejano mrežo podatkovnih senzorjev, spletnih plugin-ov in sodelovanjem z najodličnejšimi razvijalci antivirusne programske opreme in strokovnjaki s področja kibernetske varnosti. S svojimi inovativnimi rešitvami cyscon zagotavlja visoko raven računalniške varnosti za vse segmente naročnikov - od finančnih institucij, manjših podjetij in končnih uporabnikov.

O podjetju Opera

Opera Software omogoča več kot 350 milijonom uporabnikom interneta po vsem svetu povezavo do vsebin in storitev. Opera založnikom omogoča monetizacijo njihovih vsebin preko oglaševanja, oglaševalcem pa doseči določeno ciljno občinstvo. Na globalni ravni Opera danes dosega več kot milijardo potrošnikov.