O-STA

V Izoli kickboxerje treniral tudi Dejan Zavec

Minuli konec tedna se je v organizaciji Kickboxing zveze Slovenije že tretje leto zapored odvil Kickboxing kamp Izola, na katerem je sodelovalo več kot sto ljubiteljev te športne panoge iz Slovenije in tujine.

Treninge v športni dvorani OŠ Livade so tudi letos vodili priznani domači in tuji trenerji. V Izolo sta iz znamenite šole Intensive point fight training prišla Emanuele Bozzolani in Gregorio Di Leo, na kampu pa so bili prisotna vrhunska slovenska imena na čelu z Dejanom Zavcem, Tomažem Barado in Igorjem Packom, medtem ko je priznani športni psiholog dr. Marko Tušak po opravljenem testiranju reprezentančnih kandidatov predaval tudi o pomenu psihične priprave športnika na izzive velikih tekmovanj.

"Kickboxing je šport, ki se skokovito razvija, zato je za ohranjanje kontinuitete dobrih rezultatov pomladanskega dela sezone za nas zelo pomembno sodelovanje z največjimi trenerskimi imeni, ki lahko našim v tekmovalcem z novimi znanji trasirajo pot priprav na prihajajoča mednarodna prvenstva," pojasnjuje selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec, ki prav v teh dneh zaključuje reprezentančni seznam. "Posebej smo veseli, da se nam je letos pridružil tudi naš boksarski šampion Dejan Zavec, s katerim smo že začrtali tudi nadaljnje sodelovanje."

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs


Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda, Svetovnih iger.