O-STA

Prvi Bayerjev festival AgroFEST za vinogradnike: Na Zlatem Griču se je zbralo več kot 300 največjih slovenskih vinogradnikov

· Predstavitev novega, inovativnega fungicida Luna® EXPERIENCE
· Pregled vinogradniške sezone skozi program varstva vinske trte
· Zabavni program s Heleno Blagne in številnimi presenečenji

Ljubljana, 3. julij 2015 - Podjetje Bayer je letos prvikrat organiziralo novo obliko izobraževanja Bayer AgroFEST za vinogradnike in na Zlati Grič nad Slovenskimi Konjicami privabilo več kot 300 največjih vinogradnikov iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev. Na srečanju so jim agronomi predstavili nov, inovativni fungicid Luna® EXPERIENCE ter skupaj s pridelovalci pregledali program varstva vinske trte skozi letošnjo vinogradniško sezono. Izobraževalni del je popestril zabavni program z nastopom Helene Blagne in številnimi igrami.

V vinogradih, kjer je vinarska tradicija stara že 850 let, so gostje najprej prisluhnili programu varstva vinske trte in pri tem zastavljali številna vprašanja, povezana s posameznimi območji pridelave, letošnjo vremensko specifično sezono in nasveti glede načinov preprečevanja in sanacije bolezni vinske trte. Vinogradniki so z zanimanjem pospremili tudi predstavitev novega, inovativnega fungicida Luna® EXPERIENCE, ki so ga v lanskem letu preiskušali na treh Kmetijsko gozdarskih zavodih, v Novi Gorici, Mariboru in Novem mestu. Nov pripravek se je med vsemi uporabljenimi pripravki v vseh preskušanjih izkazal kot najbolj učinkovit fungicid za preprečevanje oidija vinske trte.

Vinogradnice in vinogradniki so po kosilu iz najstarejše slovenske gostilne Gastuž, imeli priložnost, da si ogledajo eno najsodobnejših vinskih kleti v Evropi, ki je v celoti zgrajena pod zemljo. V zabavno-izobraževalnem programu so spoznali tudi misice "Varstva vinske trte", ki so v nekaj stavkih predstavile Bayerjeve pripravke za varstvo vinske trte. S pomočjo ekipe Zlatega Griča so se lahko pomerili v natančnosti pri golfu in poskusili osvežilne koktejle, napravljene po receptih z lokalnimi vini posebej za to priložnost.

Popoldanski del srečanja je s svojim nastopom dopolnila diva slovenske glasbe Helena Blagne, ki je poskrbela, da so gosti zapeli in plesali vse do poznih popoldanskih ur.


Več informacij na spletni strani http://www.bayercropscience.si/
Facebook: https://www.facebook.com/BayerCropScienceSlovenija
YouTube: https://www.youtube.com/user/BayerCropScienceSI


Bayerjeva sredstva za varstvo vinske trte

Antracol® WG je kontaktni preventivni fungicid za zatiranje bolezni na krompirju, vinski trti, jablanah, hruškah, paradižniku, kumarah, melonah, lubenicah, tobaku in nageljnih.

Antracol® Combi WP 76 je kombinirani fungicid - lokosistemik za zatiranje bolezni na vinski trti in krompirju.

Mikal® flash je sistemični in kontaktni fungicid za zatiranje peronospore vinske trte.

Mikal® premium F je sistemični in kontaktni fungicid za zatiranje peronospore vinske trte.

Profiler® je sistemični in kontaktni fungicid za zatiranje peronospore vinske trte.

Teldor® je fungicid za zatiranje cvetne monilije, sadne gnilobe in sive grozdne plesni (botritisa).

Luna® Experience je fungicid za zatiranje glivičnih bolezni na jablanah in hruškah, na trti, na češnjah in višnjah, v glavnatem zelju, ohrovtu, brstičnem ohrovtu, brokoliju, cvetači, poru, korenju, čebuli in česnu.

Falcon® je sistemični fungicid za zatiranje oidija vinske trte in bolezni žit.

Nativo® je sistemični fungicid za zatiranje oidija vinske trte.

###

O Bayer CropScience

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na področjih varovanja zdravja, prehrane in visokotehnoloških materialov. Bayer CropScience, podskupina družbe Bayer AG z letno prodajo v višini 9494 milijonov evrov (2014), je ena vodilnih svetovnih inovativnih družb na področju semen, varstva rastlin in zatiranja škodljivcev tudi na nekmetijskih površinah. Družba ponuja izjemno paleto izdelkov, kot so semena z visoko dodano vrednostjo, inovativne rešitve varstva rastlin s kemičnim in biološkim delovanjem ter obsežno podporo sodobnemu, trajnostnemu kmetijstvu. Tudi na področju nekmetijskih površin ponuja Bayer CropScience široko paleto izdelkov in storitev za zatiranje škodljivcev bodisi doma, na vrtovih, ali v gozdovih. Bayer CropScience zaposluje 23.100 ljudi po vsem svetu in ima zastopstva v več kot 120 državah. Te in dodatne informacije lahko najdete na spletnem mestu: www.press.bayercropscience.com.

Kontakt za medije:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

E-pošta: katja.kresse@bayer.com

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za tisk lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in temeljijo na trenutnih domnevah ter napovedih vodstva skupine Bayer oziroma njenih podskupin. Različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter drugi dejavniki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med tukaj podanimi napovedmi in dejanskimi rezultati, finančnim stanjem, razvojem ali uspešnostjo poslovanja družbe. Med te dejavnike sodijo dejavniki, omenjeni v javnih poročilih družbe Bayer, ki so dostopna na Bayerjevem spletnem mestu www.bayer.com. Družba ne prevzema nikakršne odgovornosti za posodabljanje izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ali njihovo prilagajanje prihodnjim dogodkom oziroma okoliščinam.