O-STA

ISL Light 4: Moderna in izjemno hitra podpora na daljavo tudi za uporabnike Linux

Ljubljana, 8.7.2015. Nova programska oprema ISL Light 4 za podporo na daljavo razširja svojo tehnologijo za izjemno hiter prenos podatkov in deljenje slike na OS Linux.

Novi ISL Light 4 uporabnikom Linuxa prinaša popolnoma prenovljen grafični uporabniški vmesnik z moderno orodno vrstico za bolj učinkovito podporo na daljavo.

Nova programska arhitektura zagotavlja sočasen razvoj novih funkcij in posodobitev na vseh platformah, Windows, Mac in Linux.

Deli po Twitterju: Novi ISL Light 4 prinaša popolnoma prenovljen grafični uporabniški vmesnik in izjemno hitro deljenje slike na Linuxu http://bit.ly/1Kuyhk0.

XLAB, pionir na področju razvoja orodij za dostop do oddaljenih računalnikov, je izdal novo različico programa ISL Light 4.0.3, ki sedaj ob OS Windows in Mac deluje tudi na OS Linux. Uspešno slovensko IT podjetje je tako zaokrožilo serijo izdaj svoje programske opreme četrte generacije, ki omogoča podporo na daljavo z in na računalnike Windows, Mac in Linux ter jo uporablja več kot 200.000 poslovnih uporabnikov po celem svetu.

"Programska oprema ISL Light 4 temelji na popolnoma novi programski arhitekturi, ki združuje razvoj za platforme Windows, Mac in Linux. To pomeni, da sedaj nove funkcije razvijamo sočasno za vse platforme, kar omogoča učinkovitejše delo pri povezovanju računalnikov z različnimi operacijskimi sistemi (cross-platform)," razlaga Jure Pompe, direktor XLABa.

Kaj je novega za uporabnike Linuxa?

Ob prehodu z ISL Light 3 na najnovejšo različico ISL Light 4, bodo uporabniki Linuxa opazili očitne razlike. Najbolj vidna med njimi je gotovo popolnoma nova oblika grafičnega uporabniškega vmesnika z moderno orodno vrstico, ki tehniku IT zagotavlja, da ima najpomembnejša orodja vedno pri roki ter mu olajša podporo, ki jo nudi stranki.

Povezava z oddaljenim računalnikom je mnogo hitrejša in lahko ob dovolj dobri internetni povezavi znaša le dve sekundi. Nova tehnologija ISSC, ki omogoča izjemno hiter prenos podatkov in deljenje slike, je izboljšala delovanje na računalnikih Linux in jih postavila v isti razred z računalniki Windows in Mac.

Nova nadzorna plošča omogoča enostavno preklapljanje med podporo na daljavo, kjer se svetovalec poveže s stranko in oddaljenim dostopom, kjer svetovalec samostojno dostopa do oddaljenega računalnika. Omembe vreden je tudi prikaz oddaljenih sistemskih informacij Tei so sedaj prikazane v obliki infografike, ki svetovalcu daje hiter in jasen vpogled v podatke, kot so CPU, spomin, gonilniki in ostale ključne informacije o oddaljenem računalniku.

Pomembne posodobitve in popravki za Windows in Mac

Ker gre za prvo izdajo četrte generacije programa ISL Light za platformo Linux, je ta postavljena v središče, ni pa to edina novost, saj lahko tudi uporabniki Windows in Mac OS pričakujejo nekaj pomembnih izboljšav in posodobitev. ISL Light 4.0.3 omogoča boljšo integracijo programa v že obstoječe sisteme. "Integracija orodja za podporo na daljavo v obstoječo programsko oprema podjetja je v zadnjih letih postala ena ključnih zahtev na strani strank. Velika večina naših strank zahteva tovrstno integracijo, recimo, v svoj sistem CRM za upravljanje s strankami. Naša najnovejša različica prinaša nove možnosti in optimizacijo procesa integracije," pravi g. Pompe.

Popravljene in na novo dodane enostavne ukazne vrstice omogočajo prilagajanje ISL Light, ki uporabniku dovoljujejo preskakovanje nekaterih korakov pri prijavi (npr.: samodejna prijava) in povezovanju z oddaljenim računalnikom (s klikom na povezavo, ustvarjeno z ukazno vrstico, se lahko uporabnik takoj poveže z oddaljenim računalnikom), kar lahko zviša učinkovitost podpornega procesa. ISL Light sedaj podpira tiho namestitev brez prikazovanja pop-up oken med postopkom nastavitve.

Novi ISL Light 4 je obstoječim strankam ISL Online na voljo brezplačno. Uporabnikom licence SaaS (storitev v oblaku), ki zaženejo ISL Light s spleta, se bo samodejno zagnala najnovejša različica programa. Če ima uporabnik ISL Light shranjen na svojem namizju pa bo moral novi ISL Light 4.0.3 prenesti ročno s spletne strani ISL Online in z njim zamenjati starega. Lastniki strežniške licence, ki imajo programsko opremo ISL Online nameščeno na svojem strežniku(ih), naj sledijo navodilom za nadgradnjo strežniške licence.

Za več informacij lahko obiščete http://www.islonline.com/remote-support ali preberete objavo na blogu ISL Online.