O-STA

Evropsko kadetsko in mladinsko prvenstvo v kickboxingu v San Sebastianu

Evropsko prvenstvo za kadete in mladince, San Sebastian (Španija), 22.-30.8. 2015

Slovenci uspešno začeli evropsko prvenstvo

Včeraj se je s svečano otvoritvijo začelo evropsko kadetsko in mladinsko prvenstvo zveze WAKO, na katerem se slovenski reprezentantje ta teden v šanskem San Sebastianu merijo s 1348 borci in borkami iz 36 držav.

Na dan rezerviran za obračune v osmini finala, je prvo zmago za slovensko izbrano vrsto dosegla Tina Baloh, ki je v disciplini point-fighting v konkurenci starejših kadetinj do 60 kg s predčasno prekinitvijo po točkovni razliki 10 točk suvereno opravila z madžarsko nasprotnico.

Do konca dneva se je v četrtfinalne obračune uvrstilo še 14 naših reprezentantov. V vodstvu slovenske odprave je s prikazanim zadovoljen tudi selektor KBZS Bojan Korošec: "Nekateri naši borci so zgubili samo za točko. Posebej sem pa zadovoljen, ker je z nami na prvenstvu nova in mlada generacija tekmovalcev, katere čas šele prihaja."

Med tistimi, ki so včeraj še imeli prost dan, je naš edini predstavnik v ring disciplinah. Krčan Mitja Radej in njegov trener Iztok Keše sta prost dan izkoristila za zaključno taktično nadgradnjo napornih osemtedenskih priprav.


"Trenirali smo dvakrat dnevno, pet dni na teden," priprave oriše glavni trener Kluba tajskega boksa Krško, ki je med pripravami Mitji dan na dan odmerjal jutranjo dozo 30 km hitrega kolesarjenja, po 100 počepov z medicinko in 250 sklec, medtem ko so popoldneve namenjali tehničnim pripravam, enkrat tedensko tudi po 15 rund po 3 minute sparringa.

"Pripravljeni smo maksimalno, tako da gremo na polno;" je odločen Keše, ki ga danes z Mitjo v low-kicku v konkurenci mladincev do 67 kg že v prvem kolu čaka obračun z aktualnim svetovnim prvakom Raktićem, "za naslov prvaka ga moramo premagat, pa če je to v četrfinalu ali finalni borbi."

Sreda je na prvenstvu dan za četrtfinalne obračune, kjer zmaga že pomeni vstopnico za neposreden boj za odličja.

Tadej Cotič
tiskovni predstavnik KBZS
T: 031 390 849
E: press@wako.si
WWW: wako.si
Twitter: @slokbzs


Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

KBZS je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) in članica Sport Accorda, Svetovnih iger.