O-STA

Planetu Zemlja prijazna šola-vrtec 2015/2016

Z novim šolskim letom, se je letos že šestič zapored začel vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga izvaja društvo Planet Zemlja, katerega poslanstvo je komuniciranje okoljevarstvenih tem. Natečaj, ki ga društvo izvaja z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami, sodelujočim ponuja vrsto zanimivih projektov, skozi katere mladi pridobivajo nova znanja. S projektom želi društvo doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja prihodnjih generacij. Doslej je v natečaju sodelovalo prek 300 zavodov ter 45.000 sodelujočih otrok, mentorjev, staršev in drugih zaposlenih v zavodih iz vseh regij Slovenije.

Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec pomaga k ohranjanju naravnega, kulturnega in družbenega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave. Sodelovanje v natečaju ni pogojeno s plačilom pristojbine, število sodelujočih pa iz leta v leto narašča.

Pri projektu sodelujejo priznani slovenski strokovnjaki in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS in Znanstveno raziskovalnega centra SAZU, strokovnjakov društva Morigenos - slovenskega društva za morske sesalce in Agencije RS za okolje, društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, svetovnega gibanja Food Revolution, bodo letos v projektu sodelovali tudi Košarkarska Zveza Slovenije, Zavod za varno igro in Dom starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo, za dodatna pojasnila pa smo vedno na razpolago na: novice@planet-zemlja.org.