O-STA

Partnerstvo z AVG Technologies slovenskemu XLAB-u lahko prinese več tisoč novih uporabnikov

Ljubljana, 16.9.2015. Slovensko IT podjetje XLAB je sklenilo partnerstvo z AVG® Technologies N.V. (NYSE: AVG), enim vodilnih ponudnikov zaščitne programske in spletne opreme, ki jo uporablja več kot 200 milijonov uporabnikov po svetu. Včeraj (op.: 15.9.) je podjetje AVG Technologies na globalni trg lansiralo svoj izdelek AVG Business Managed Workplace 9.2 z integrirano rešitvijo ISL Online za oddaljeni dostop in nadzor računalnikov, ki jo razvija XLAB.

AVG je v sodelovanju z XLAB-om v svojo platformo za oddaljeni nadzor in upravljanje (angl. Remote Monitoring and Management - RMM), integriral programsko rešitev ISL Online za hitri oddaljeni dostop in nadzor oddaljenega namizja. AVG Business Premium Remote Control, kot so XLAB-ovo orodje preimenovali pri AVG, je ključna novost najnovejše različice programa AVG Business Managed Workplace 9.2, ki uporabnikom (Managed Service Providers - MSP) omogoča še učinkovitejšo in enostavnejšo administracijo neomejenega števila oddaljenih naprav. Na spletni strani ISL Online si lahko ogledate kratek video, kako integracija za AVG deluje.

"Pogovore z AVG Technologies smo začeli letos spomladi. Iskali so zanesljivo rešitev za dostop in nadzor oddaljenih računalnikov, ki izpolnjuje njihove stroge varnostne standarde. Po začetnih dogovorih in testiranjih so se odločili za našo programsko opremo ISL Online in poleti začeli z integracijo", razlaga Jure Pompe, direktor XLAB-a.

Ekipa ISL Online je v skladu z dogovorom o proizvajalcu originalne opreme (OEM) popolnoma prilagodila grafično podobo in delovanje svojega programskega orodja za oddaljeni dostop in podporo na daljavo glede na zahteve AVG.

"Partnerstvo z ISL Online nam omogoča, da svojim uporabnikom ponudimo najboljše orodje za oddaljeni dostop v okviru naše rešitve Managed Workplace 9.2. ISL Online že dolgo zagotavlja funkcijsko bogato programsko opremo za nadzor oddaljenega namizja, kar bo partnerjem AVG še olajšalo učinkovito in uspešno izvedbo storitev oddaljenega upravljanja IT sistemov svojih strank. In to vse z ene platforme," razlaga Francois Daumard, VP globalnih prodajnih kanalov pri podjetju AVG Technologies.

"Od partnerstva z AVG Technologies si obetamo povečanje števila uporabnikov, dvig prepoznavnost na globalni ravni in še večjo kredibilnost izdelkov ISL Online, kar bi lahko odprlo nove poslovne priložnosti, predvsem v ZDA in Kanadi," je povedal g. Pompe. Ker AVG-jevi uporabniki vzpostavljajo oddaljene seje preko omrežja ISL Online Network, so na XLAB-u povečali število strežnikov in okrepili svojo infrastrukturo v oblaku, ki se lahko pohvali z 99,95% nenehnim delovanjem storitve.

Več informacij:

Partnerstvo z AVG (spletna stran ISL Online)

Blog zapis ISL Online

Sporočilo za javnost podjetja AVG Technologies

*XLAB je za AVG popolnoma prilagodil uporabniški vmesnik svoje programske rešitve ISL Light [slika spodaj pod besedilom]