O-STA

Ob podpori občine Vodice in v organizaciji društva Planet Zemlja, bo jutri, 23. septembra ob 19.15 v prostorih knjižnice Vodice, potekalo predavanje na temo

"CVETNI PRAH IN SPORE PLESNI V ZRAKU".

Predavanje bo izvajala Andreja Kofol Seliger, univ.diplomirana biologinja in profesorica biologije, vodja aero-biološkega laboratorija v Nacionalnem laboratoriju za hrano, okolje in zdravje.

Da bi lahko na alergijsko bolezen vplivali tudi sami, razumeli njena poslabšanja ali izboljšanja, potrebujemo širše znanje o okolju, ki ga moramo znati tudi uporabiti.

Cvetni prah je namreč del našega naravnega okolja, ki se v zraku pojavlja vsako leto ob približno istem času. S spreminjanjem okolja pa se spreminja tudi obremenjenost zraka s cvetnim prahom in njegov alergogeni potencial. Alergijske nevarnosti pa ne prežijo na nas zgolj zunaj, ampak tudi znotraj hiš. Na zidovih mnogih hiš se namreč pojavljajo plesni. Kdaj so primerni pogoji za razrast plesni in kako lahko vplivajo na zdravje? Na ta in mnoga druga vprašanja, bo odgovarjala prof. Kofol Seligerjeva na predavanju, ki je odprto za javnost.

Vljudno vabljeni!

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu
www.planet-zemlja.org

info@planet-zemlja.org

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/