O-STA

Na UL FGG se bo odvil 2. Dan odprtih vrat

Mladi bodo s poskusi in delavnicami lahko spoznali zanimiv in živahen svet gradbeništva, vodarstva, okoljskega inženirstva, geodezije, stavbarstva in prostorskega načrtovanja

Prihodnost. Kariera. Študij. Poklicna pot. Prej ali slej pridejo mladi do trenutka, ko se morajo odločiti o svojem poklicu, smeri izobraževanja ali vpisu na fakulteto. Pri raziskovanju številnih kariernih poti in poklicev jim pomagajo starši, prijatelji, učitelji. Ker pa lahko pri tem odigrajo pomembno vlogo tudi fakultete, bo Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, v četrtek, 15. oktobra 2015, pozdravila številne mlade, ki se bodo udeležili 2. Dneva odprtih vrat UL FGG. Slednji bo potekal od 8. do 16. ure, v prostorih na Jamovi cesti 2 v Ljubljani.

Informacije za lažjo odločitev o izbiri študija

Skozi zanimiv in živahen svet gradbeništva, vodarstva, okoljskega inženirstva, geodezije, stavbarstva in prostorskega načrtovanja bodo dijake in osnovnošolce vodili študenti in sodelavci fakultete s pestrim programom, v katerem bodo lahko sodelovali tudi sami. Dan bodo popestrili z ogledom razstave študentskih projektov in laboratorijev, dogajanje pa bodo zaključili z družabno sprostitvijo na strehi fakultete, kjer bodo za mlade udeležence pripravili manjše presenečenje. Z dogodkom bodo tako v svoje roke vzeli odgovornost, da mladim pokažejo, kaj vse počnejo študentje, raziskovalci in profesorji, ter kaj jim nudi študij na UL FGG. Z informacijami, ki jih bodo dobili s praktičnimi primeri in iz prve roke, bodo tako lahko začutili svojo inženirsko žilico, saj jim bo priložnost spoznavanja študija odprla tudi priložnost spoznavanja samih sebe - svojih želja, teženj in sposobnosti. Svojo prihodnost morajo konec koncev še zgraditi.

Številne delavnice in eksperimenti

Strokovnjaki UL FGG bodo mlade sprejeli s številnimi eksperimenti in delavnicami, na katerih bodo med drugim na poljuden način spoznali naravne procese pod vodno gladino, si ogledali, kako potekajo meritve in kako se med potresom obnašajo konstrukcije. Skupaj bodo raziskali, kaj je pomembno pri gradnji mostov in kakšna je pravzaprav svetloba. Ker na UL FGG vedo, da mlade zanimajo različne stvari, se bodo vsaki skupini prilagodili z uro ogleda in izborom delavnic ter eksperimentov. Iz pestrega programa bodo še posebej prikazali tiste vsebine, ki bodo mlade najbolj zanimale. Svoj prihod je treba najaviti na 01 4768 508 oziroma po elektronski pošti na tajnistvo@fgg.uni-lj.si, kjer bodo v pomoč tudi z dodatnimi informacijami.