O-STA

Canon je s predstavitvijo treh novih, popolnoma kompaktno oblikovanih kamkorderjev z LCD zaslonom, razširil svoj niz analognih izdelkov

Podjetje Canon, vodilno na področju fotografije in tehnologije za elektronski zajem in arhiviranje podatkov, je na trg poslalo tri nova, popolnoma kompaktno oblikovana LCD kamkorderja. Modeli V50Hi, V520 in V500 se od predhodnikov razlikujejo predvsem v velikosti. V 15 odstotkov manjšem kompaktnem ohišju ponuja Canon visoko funkcionalnost in fleksibilnost, ki uporabnikom omogočata snemanje prav vsakega dogodka.

Dimenzije novih naprav so samo 103mm x 102mm x 180mm. Vseeno pa so na voljo vse napredne funkcije, ki vključujejo 22-kraten optični zoom (700-kraten digitalen), 6 programskih načinov in Canonovo edinstveno kontrolo žarišča s spremenljivo hitrostjo FlexiZone, ki uporabnikom omogočajo snemanje imenitnih video posnetkov.

V50Hi je nov Hi8 model, ki ponuja izjemno kakovost slike ter širok spekter dodatnih funkcij enostavnih za uporabo, vključno z video svetlobo in foto gumbom. Modela V520 in V500 sta nova 8mm kamkorderja, preskrbljena z množico naprednih funkcij, ki uporabnikom omogočajo snemanje lepih in kakovostnih posnetkov. Oba sta opremljena s stabilizatorjem slike, ki kompenzira tresljaje kamere. Tako je slika stabilnejša in bolj mirna.

Napredne funkcije V50Hi

Foto gumb omogoča snemanje nepremičnih slik. Aktivirati ga je možno kadarkoli med video snemanjem ali pa, če je naprava v mirovanju. Kamkorder je možno povezati direktno s tiskalnikom in posnetke takoj natisniti. Funkcija video svetloba je domiselno vkomponirana v elegantno oblikovano napravo. V50Hi ponuja uporabnikom popolno svobodo snemanja kadarkoli in kjerkoli. Če se svetloba zmanjša do ravni, ko je snemanje nemogoče, je predmet možno osvetliti z enostavnim pritiskom na stikalo. Nič več odvečnega prenašanja dodatne opreme za osvetljevanje.

Napredne funkcije skupne za vse tri modele – V50Hi, V520 in V500

22-kraten optični zoom

Vse tri naprave so opremljene z največjimi optičnimi objektivi v svojem razredu, ki omogočajo dvaindvajsetkratno povečavo in so sestavljeni iz devet skupin in enajst elementov, vključno s dvostransko asferično lečo. Tako je za snemanje visoko kakovostih filmov mogoče uporabiti vse možnosti v razponu od 3,6 mm širokokotnega objektiva do 79,2 mm tele fotografskega objektiva. Digitalni zoom pa lahko ustvari učinek sedemstokratne povečave.

LCD Zaslon

Barvni LCD zaslon visoke ločljivosti, velikosti 2,5 palcev, ki ustvarja jasne in ostre slike visoke kakovosti, je nameščen na boku novih kamkorderjev serije V. Je gibljiv in ga je lahko postaviti v različne položaje za snemanje in predvajanje iz različnih kotov. Možnost ponovitve posnetka je uporabna zlasti, če v bližini ni televizorja. Jasnost osvetlitve LCD zaslona se samodejno prilagaja spremembam v snemalnem okolju, kar bistveno olajša ogledovanje in urejanje predmetov snemanja in omogoča profesionalne rezultate.

Edinstvena Canonova rešitev FlexiZone AF/AE

Vse tri naprave imajo vgrajeno Canonovo edinstveno rešitev FlexiZone AF in AE. Sistem AF omogoča večjo kontrolo žarišča z enostavnim premikanjem okna samo-žarišča (auto-focus) v iskalniku (viewfinder) na položaj, kjerkoli se predmet nahaja znotraj okvirja. Uporabnik lahko obdrži predmet v ostrem žarišču celo, če se ta premika.
FlexiZone sistev AE uporablja isti bel kvadrat v iskalniku (viewfinder) za zagotavljanje idealne osvetlitve. Uporabniki lahko namerijo direktno s področja, ki je v žarišču in se s tem izognejo preveliki ali premajhni osvetlitvi, do katere pride, če sta področji v žarišču in namerjeno področje različni.

Digitalni učinki

V50Hi, V520 in V500 odlikuje niz digitalnih učinkov, kot so Art, B/W, Sepia, Negative*, Mirror*, Mosaic*, 16:9* in Cinema. Modela V50Hi in V520 pa dodatno ponujata učinka Strobe in Ghost. Uporabnikom ostaja samo, da uporabijo moč domišljije in svojo ustvarjalnost pri uporabi učinkov, ki ponujajo praktično neomejene možnosti.

Po meri prilagodljive tipke

Novi kamkorderji prav tako ponujajo udobje Canonove rešitve »Custom Keys« (po meri prilagodljive tipke). Uporabniki tako funkcije, ki jih uporabljajo najbolj pogosto, enostavno aktivirajo s pritiskom na gumb. Katerakoli izmed osmih funkcij naprav V50Hi inV520 (šest pri modelu V500) je lahko dodeljena tipkam "Custom Keys", kar omogoča elegantno prilagajanje kamkorderja svojim lastnim zahtevam, obenem pa preprečuje prekinitev snemanja zaradi pritisnjene napačne tipke ter možnost napake zaradi iskanja prave funkcije. Po meri prilagodljivim tipkam so lahko dodeljene funkcije Digital Zoom, Image Stabilisation (samo pri V50Hi in V520), Digital Effect Select , ON/OFF, Title, Date, Fade and BLC (za vse tri naprave).

Visoko kakovostna funkcija ponovitve posnetka (playback

Canon želi ponuditi uporabnikom kar najboljšo kakovost ponovitve posnetka (playbacka). Kamkorderji serije V so zaradi tega opremljeni z funkcijo Y/C enhancer, ki omogoča ostrejšo barvno ločljivost in izboljšano reakcijo robov (edge response) medtem ko funkcija Dual-APC značilno zmanjšuje vodoravno valovanje (fluktuacijo) barv. V kombinaciji s Canonovim sistemom Time Base Corrector (TBC) je naprava sposobna elegantno opraviti s hitrimi spremembami odtenkov slike med predvajanjem posnetka, odpravljajoč katerekoli znake poplesavanja slike.

Kamkordeji V50Hi, V520 in V500 prav tako ponujajo vgrajen polnilec baterij Li-ion, ročni fokus (žarišče) in majhno porabo energije. Vse predstavljene lastnosti kamkorderjev serije V bodo uporabnikom ponudile enkratno možnost, da s svojimi prekrasnimi video posnetki naredijo vtis na svoje prijatelje, kolege in sorodnike.


* Na voljo le v načinu "photo still"

O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.