O-STA

Canon Bubble Jet S9000 formata A3+ – najboljša rešitev za profesionalne in ljubiteljske fotografe

Canon je s predstavitvijo tiskalnika Bubble Jet S9000 prvič prinesel svojo nagrajeno foto tiskalniško tehnologijo v segment tiskalnikov formata A3+. Poleg visoko kakovostnega izpisa enake ločljivosti 2.400 x 1.200 dpi kot pri modelu S800 je nov tiskalnik zmožen natisniti fotografije do trikrat hitreje kot najbližji konkurent.

S9000 je dvakrat hitrejši od modela S800 (leta 2001 je bil izbran za najboljši foto tiskalnik na svetu s strani organizacij EISA in TIPA), še vedno pa tiska z enako foto kakovostjo. S9000 lahko natisne popolno stran foto kakovosti formata A3 na foto papirju Pro v borih 2 minutah, medtem ko za stran formata A4 porabi le okoli 1 minuto.

»Podvojitev hitrosti tako ali tako najhitrejšega foto tiskalnika je bil za nas velik izziv,« je dejal g. Komatsuzaki, izvršni direktor Canon Consumer Imaginga. » S9000 ima 3.072 šob, dvakrat več kot model S800 in desetkrat več kot najbližji primerljivi tekmec. Prav tako lahko zaradi povečane frekvence glave izstreli osupljivih 73,3 milijona kapljic na sekundo.«

Izjemna kakovost in hitrost izpisa
S9000 vključuje Canonovo napredno tehnologijo Microfine Droplet, ki omogoča največji nadzor nad črnilom glede natančne postavitve, oblike in gostote pik. Šestbarvni sistem črnil uporablja črnila najoptimalnejše gostote. V kombinaciji z ločljivostjo 2.400 x 1.200 dpi in zelo majhnimi kapljicami velikosti 4 pikolitrov omogoča sistem tiskanje fotografij brez zrnatega videza ter z 49 odtenki barv na piko, kar prinaša poudarjeno globino slike.

Bubble Jet S9000 vključuje tudi Canonovo tehnologijo Single Ink, ki omogoča zamenjavo vsake posamične barvne kartuše posebej, ko je barvilo v določeni kartuši porabljeno. Na ta način je odpravljeno nepotrebno zapravljanje črnila in so v veliki meri zmanjšani tudi stroški. Prav tako ponuja natančen sistem za zaznavanje količine črnila, ki zagotavlja nemoten potek tiskalniških opravil.
S9000 ponuja hitro dejansko tiskanje brez obrob, kar omogoča učinkovit izpis popolnih, celovitih slik, ki se jih glede na tradicionalne fotografije ne da razločiti. Novo tiskalniško orodje omogoča popoln izpis brez obrob, do samega konca papirja (medija). Ta funkcija je bila na voljo v preteklosti tudi pri nekaterih drugih izdelkih, čeprav z veliko manjšo hitrostjo tiskanja. S9000 tiska do petkrat hitreje kot najbližji primerljivi tekmeci in je tiskanje od roba do roba približal vsakodnevni uporabi.

Canonova črnila »High Colour« ponujajo več kot 25-letno obstojnost (odvisno od pogojev shranjevanja in izpostavljenosti). Interni testi so pokazali, da je življenjska doba fotografij, natisnjenih na foto papir Pro (PR-101), z uporabo Canonovih črnil daljša od 25 let.

»Pričakujemo, da bo grafična industrija navdušena nad modelom S9000,« je dodal g. Komatsuzaki. »Potrošniki od Canona pričakujejo tehnološke inovacije in ta tiskalnik dejansko predstavlja konkurenco tradicionalnemu filmu, tako glede kakovosti slike kot tudi hitrosti.«

Za polno izkoriščanje zmogljivosti fotografskega tiskanja je modelu S9000 dodan tudi obsežen paket s programsko opremo, vključno s programi Canon PhotoRecord, Canon ZoomBrowser EX (Windows), Image Browser (Mac) in Canon PhotoStitch.

S9000 je opremljen z USB vmesnikom in je združljiv z operacijskimi sistemi Microsoft Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows 2000, Windows XP in Mac OS.

O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.