O-STA

Novi Canonov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS D60 ponuja najugodnejše razmerje med ceno in kakovostjo

Odlikuje ga izjemno občutljiv CMOS senzor z visoko ločljivostjo 6,3 megapiksla ter številni dodatki z lastnostmi vrhunskih profesionalnih fotoaparatov.

Amstelveen, 26.2.2002 – Canon predstavlja najnovejši digitalni zrcalno-refleksni (SLR) fotoaparat EOS D60, ki ga odlikuje izjemno občutljiv CMOS senzor z visoko ločljivostjo 6,3 megapiksla. EOS D60 je zgrajen na modelu EOS D30, s 100-odstotno povečano ločljivostjo in številnimi dodatki, ki jih odlikujejo lastnosti vrhunskih profesionalnih fotoaparatov.

"Canonova dolgoročna naložba v razvoj tehnologije CMOS čipov je utrla pot za CMOS senzorje, ki so brez primere, kadar gre za zagotavljanje visoke kakovosti slike in obenem nizke stroške izdelave," je povedal g. Komatsuzaki, izvršni podpredsednik Canon Consumer Imaginga. "Zaradi tega je EOS D60 izjemno privlačen izdelek za napredne amaterske fotografe."

Čeprav sta ločljivost slike in velikost datoteke v primerjavi z modelom D30 odločno povečani, je fotoaparat obdržal visoko hitrost proženja 3 posnetkov na sekundo z možnostjo neprekinjenega proženja 8 posnetkov v hitrem zaporedju pred shranjevanjem na CF kartico.
EOS D60 omogoča istočasno shranjevanje posnete slike v stisnjenem zapisu JPEG za enostavno ter hitro pregledovanje in prenos ter v neobdelanem kakovostnem zapisu RAW za visoko kakovostno sliko in možnost boljšega nadzora posnetka. Poleg tega so fotoaparatu dodane številne funkcije, ki izboljšujejo njegovo učinkovitost.

Izboljšane funkcije
Ostale nove funkcije so zasnovane tako, da še bolj poenostavljajo uporabo fotoaparata. Nadgrajeni 1,8-palčni ekran, ki se nahaja na zadnji strani fotoaparata, ponuja izboljšano jasnost in omogoča večji kot vidljivosti. LCD ekran dovoljuje ogledovanje posnetih slik in/ali podatkov, kot so hitrost proženja, vrednost zaslonke, način osvetlitve in histogram.

Informacije v iskalu so sedaj še bolj izčrpne in razumljive. Prikazana je vrednost osvetlitve s pomočjo bliskavice, prikaz števila posnetkov na predpomnilniku in število preostalih posnetkov na CompactFlash kartici. Točke avto fokusa (AF) so sedaj prikazane v iskalu, kar omogoča hitrejše in lažje delovanje. Standardne funkcije vključujejo tritočkovni sistem za avtomatično izbiro ostritve (avto fokus), vrsto različnih načinov osvetljevanja, vključno s petimi avtomatskimi programi »Programmed Image Control«, možnost merjenja svetlobe na 35 poljih, ki so povezana z žariščnimi točkami, in vgrajeno samodejno bliskavico z načinom merjenja E-TTL (Evaluative Through-The-Lens).

Na voljo je tudi popolnoma nova programska oprema z zmogljivimi orodji za nadzor slike in prilagajanje fotoaparata tako za operacijski sistem Windows kot tudi za Mac, ki vključuje uporabnikom prijazne dodatne module za Adobe Photoshop ter programe USB Mounter, RAW Image converter, Image Browser, Remote Capture in PhotoStitch.

EOS D60 je združljiv z več kot 60 objektivi Canonove serije EF. Podatki o slikah so shranjeni na pomnilniški enoti CompactFlash. Na 128 Mb kartico je možno shraniti približno 92 posnetkov, posnetih v načinu "Large/Normal". EOS D60 je združljiv s pomnilniškima enotama vrste CompactFlash I in II, kar uporabnikom omogoča izkoriščanje medija IBM Microdrive in ostalih zmogljivih medijev za shranjevanje podatkov.

Canon EOS D60 bo v Evropi na voljo konec marca 2002.

O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.