O-STA

Canon Bubble Jet S900 – hiter tiskalnik z izjemno tehnologijo fotografskega izpisa

S predstavitvijo modela S900 je Canon naredil pravi tehnološki preboj, saj lahko novi tiskalnik natisne popolnoma barvno fotografsko stran formata A4 na medij Photo Paper Pro v samo eni minuti, stran velikosti 4 x 6 palcev pa v borih 30 sekundah.

Canon je predstavil tiskalnik Bubble Jet S900 kot novega vodilnega med fotografskimi tiskalniki, ki nadaljuje uspešno pot nagrajenega modela S800. Oba tiskalnika ponujata enako kakovostno ločljivost 2.400 x 1.200 dpi, medtem ko lahko S900 tiska fotografije trikrat hitreje kot najbližji tekmec.

"Fotografsko tiskanje je končno postalo enakopravno klasičnemu fotografskem filmu, tako glede kakovosti izpisa kot tudi hitrosti tiskanja in formata brez obrob. S predstavitvijo modela S900 je Canon naredil pravi tehnološki preboj, tako da pričakujemo zelo dober odziv s strani uporabnikov," je dejal g. Komatsuzaki, izvršni podpredsednik Canon Consumer Imaginga. S900 je dvakrat hitrejši od modela S800 (ki je bil izbran za najboljši fotografski tiskalnik v letu 2001*) in vendarle tiska z enako, nagrajeno fotografsko kakovostjo.

"Podvojitev hitrosti tako ali tako vodilnega fotografskega tiskalnika je bil velik izziv,« je še povedal g. Komatsuzaki. » Model S900 ima 3.073 šob, dvakrat več kot S800 in celo desetkrat več kot najbližji tekmec, kar je brez primere v tem tržnem segmentu. Poleg tega, zaradi povišane frekvence glave, lahko S900 izstreli neverjetnih 73,7 milijona kapljic na sekundo."

S900 vključuje Canonovo napredno tehnologijo Microfine Droplet, ki omogoča največji nadzor nad črnilom glede natančne postavitve, oblike in gostote pik. Šestbarvni sistem črnil uporablja črnila najoptimalnejše gostote. V kombinaciji z ločljivostjo 2.400 x 1.200 dpi in zelo majhnimi kapljicami velikosti 4 pikolitrov sistem omogoča tiskanje fotografij brez zrnatega videza ter z 49 odtenki barv na piko, kar prinaša neprimerljivo globino slike.

Bubble Jet S900 vključuje Canonovo edinstveno tehnologijo Single Ink, ki omogoča zamenjavo vsake posamične barvne kartuše posebej, ko je barvilo v določeni kartuši porabljeno. Prav tako ponuja natančen sistem za zaznavanje količine črnila, ki zagotavlja nemoten potek tiskalniških opravil. Na ta način je odpravljeno nepotrebno zapravljanje črnila in v veliki meri zmanjšanje stroškov.
S900 prinaša tudi hitro fotografsko tiskanje brez obrob, kar omogoča učinkovit izpis popolnih, celovitih slik, ki se jih glede na tradicionalne fotografije ne da razločiti. Ta funkcija je bila sicer na voljo v preteklosti pri drugih izdelkih, toda z veliko manjšimi hitrostmi izpisa. S900 je prinesel tiskanje brez obrob v vsakdanjo rabo, saj je sposoben natisniti fotografije od roba do roba do petkrat hitreje kot konkurenčni izdelki. Canonove »High Colour« barve ponujajo več kot 25-letno obstojnost. Slike, natisnjene z uporabo »High Colour« barv na Canonovem mediju Photo Paper Pro (PR-101), imajo življenjsko dobo, ki presega 25 let.

Za polno izkoriščanje zmogljivosti fotografskega tiskanja ponuja S900 obsežen paket fotografske programske opreme, ki vključuje programe Canon PhotoRecord, Canon ZoomBrowser EX in Canon PhotoStitch.

S900 je opremljen z USB vmesnikom in je združljiv z operacijskimi sistemi Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows 2000, Windows XP ter Mac OS.

O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.