O-STA

Yahoo razkril nove informacije glede načrtovane oddelitve deleža v skupini Alibaba na posebno podjetje

9 december 2015 12:00 UTC

SUNNYVALE, Kalifornija--(BUSINESS WIRE)-- Yahoo! Inc. (NASDAQ: YHOO) je danes sporočil, da je upravni odbor družbe po skrbni preučitvi in premisleku, kako najbolje zagotoviti dolgoročno vrednost za delničarje, soglasno odločil, da prekine z delom na načrtovani oddelitvi ostalih deležev družbe v skupini Alibaba Group Holding Limited (NYSE: BABA) na posebno podjetje, kot je bilo napovedano januarja 2015. Odbor bo sedaj preučil alternativne transakcijske strukture za izločitev deleža v Alibabi, pri čemer se bo še posebno osredotočil na obratni proces od prvotno napovedane transakcije oddelitve.

V obratnem 'spin offu' bi bili premoženje in obveznosti Yahooja z izjemo deleža v Alibabi preneseni na novoustanovljeno podjetje, čigar delnice bi bile sorazmerno razdeljene med delničarje Yahooja, pri čemer bi nastali dve ločeni delniški družbi.

"Menimo, da bi bila prej napovedana oddelitev brez davčnih obveznosti za Yahoo in njegove delničarje," je dejal predsednik upravnega odbora Yahooja Maynard Webb. "Vendar pa smo se glede na razvoj dogodkov po napovedi prvotnega načrta oddelitve in po tehtnem premisleku odločili, da prekinemo delo na načrtovanem novem podjetju Aabaco. Med ostalimi dejavniki smo bili zaskrbljeni glede tega, kako bo davčno tveganje dojemal trg, kar bi se odražalo na vrednosti Aabacovih delnic, dokler vprašanje ne bi bilo razrešeno. Glede na našo podrobno seznanjenostjo s posebnimi okoliščinami Yahooja, odbor ostaja zavezan doseganju pomembnih poslovnih ciljev in koristi za delničarje, ki je mogoče uresničiti z ločitvijo deleža v Alibabi od ostalega Yahooja. Da bi to dosegli, bomo sedaj naša prizadevanja osredotočili na načrt obratne oddelitve."

"Poleg prizadevanj za povečanje vrednosti in zmanjšanje negotovosti za vlagatelje bo končna izločitev našega deleža v Alibabi pomembna za našo nadaljnjo poslovno preoblikovanje," je dejala glavna izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer. "V letu 2016 bomo zaostrili našo osredotočenost in prednostno razvrstili investicije, da bi pospešili dobičkonosnost in dolgoročno rast. Ločitev od našega deleža v Alibabi prek obratne oddelitve bo zagotovila večjo preglednost vrednosti Yahoojevega posla."

Obratna oddelitev naj bi po pričakovanjih med drugim zahtevala privolitve tretjih strani, pripravo revidiranih računovodskih izkazov, odobritev delničarjev, ter vloge in odobritev s strani ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC), vključno v skladu z zahtevami zakona o investicijskih družbah iz leta 1940. Medtem ko namerava družba hitro pristopiti k izvršitvi transakcije, pa po nasvetih tovrstne kompleksne transakcije trajajo lahko leto ali več.

Videokonferenca

Yahoo bo danes ob 9:00 po vzhodnem času gostil videokonferenco za razpravo o tej napovedi. Prenos videokonference v živo prek spleta je možen z dostopom prek spletne strani podjetja za odnose z vlagatelji na https://investor.yahoo.net/events.cfm. Posnetek bo poleg tega na voljo v arhivu še 90 dni prek iste povezave.

O družbi Yahoo

Yahoo je vodilna družba na področju informiranja, povezovanja in zabave. Ustvarjamo visoko personalizirane uporabniške izkušnje, s čimer našim uporabnikom zagotavljamo, da prek različnih naprav in po vsej zemeljski obli ostanejo povezani z vsem, kar jim pomeni največ v življenju. Obenem ustvarjamo vrednost za oglaševalce, saj jih lahko povežemo z občinstvi, ki gradijo njihov posel. Sedež družbe je v mestu Sunnyvale v Kaliforniji v ZDA. Yahoo ima pisarne po vseh ZDA, v azijsko-pacifiški regiji in v regiji EMEA, ki združuje Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Za dodatne informacije obiščite novinarsko središče (pressroom.yahoo.net) ali blog družbe (yahoo.tumblr.com).

To sporočilo vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost glede Yahoojevega načrta za ločitev svojega deleža v Alibaba Group Holding Limited od Yahoojevih poslovnih aktivnosti. Zaradi tveganj in negotovosti se lahko dejanski rezultati pomembno razlikujejo od predvidenih. Glede predlagane ločitve Yahoojevega deleža v Alibaba Group Holding Limited od njegovih poslovnih aktivnosti morebitna tveganja in negotovosti med drugim vključujejo dejavnike, ki vplivajo na izvedljivost in časovnico katerekoli take transakcije, vključno in ne edino z zahtevanimi privolitvami tretje strani, odobritvami regulatorja; dodatnimi stroški, ki so povezani s tovrstnimi transakcijami; možne zamude ali nezadostitev kriterijem za dokončanje katerekoli takšne transakcije; neugodne zakonodajne oziroma regulatorne dogodke ali odločitve oziroma neugodne spremembe ali razlage ameriške ali tuje davčne zakonodaje in podzakonskih aktov, ki bi lahko pomembno vplivali na ali preprečili zaključek katerekoli take transakcije oziroma povzročili, da bi se pogoji transakcije spremenili; in tveganja povezana z zagotavljanjem pričakovanih koristi katerekoli take transakcije za Yahoo ali njegove delničarje. Vse informacije, podane v tem sporočilu, se nanašajo na 9. december 2015. Yahoo ne namerava in se ne obvezuje, da bo te informacije posodobil, da bodo odražale dogodke in okoliščine, ki bodo sledili. Več informacij o morebitnih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na Yahoojeve dejavnosti ali finančne rezultate, je vključenih pod razdelkom "Dejavniki tveganja" in "Razprava in analiza uprave o finančnih pogojih in rezultatih poslovanja" v Yahoojeven letnem poročilu na obrazcu 10-K za leto, ki se je končalo 31. decembra 2014 in četrtletnem poročilu na obrazcu 10-Q za četrtletje, ki se je končalo 30. septembra 2015, ki so vloženi pri SEC in so na voljo na spletni strani SEC www.sec.gov.

To sporočilo je v originalu na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151209005610/en/

Kontakti

Yahoo
Kontakt za odnose z mediji:
Sarah Meron, 408-349-4040
media@yahoo-inc.com
ali
Kontakt za odnose z vlagatelji:
Joon Huh, 408-349-3382
investorrelations@yahoo-inc.com

Vir: Yahoo! Inc.